Broskvoň Redhaven po výsadbě



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
Stanleynka - (28) - 110.23 (?) 
19.3.2015 17:33

Moc všem děkuji za rady a názory. Koukám, že co člověk, to názor :) Stromek jsem dneska postříkala Kuprikolem, jestli byste mi ještě poradili, kdy udělat 2. postřik (za týden nebo 14 dní?) Stromek jsem kupovala a sázela už v pondělí, tak mi už přijde pozdě rány zatírat. V dubnu ho tedy ještě zastřihnu kousek nad očky a potom bych rány zatřela štěpařským voskem. Šlo by to tak? Nemusím mít dokonalý stromek, jen bych byla ráda, kdyby přežil a co nejméně trpěl. wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 20.3.2015 10:47

Tak mi to nedalo a ten Standou vychvalovaný balzám jsem si koupil. Je patrné, že výrobce se zřejmě nechal inspirovat Tervanolem, i když do barvy vůně i konzistence originálu ještě cosi chybí. Ale hmota se dobře roztírá, nestéká. Jaká bude trvanlivost a struktura po zaschnutí, uvidím. Cerna ale nebyla nejnižší, 180g stálo 73kč (na netu i za 57), Taková je srovnatelná s originálním Tervanolem, při koupi většího balení už bychom se dostali na polovinu i třetinu, což může být zajímavé. Mně ale zajímá balzám ne kvůli řezným ranám (tam považuji hustý balakryl s fungicidem za zcela suficientní) nýbrž pro roubování. Tady mi přijde ten brněnský balzám přeci jen trochu řídký, zejména pro roubování za mízy. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.239 (?), 20.3.2015 11:35

Čerstvě zasazené ov. stromky, které se při podz.výsadbě nedoporučují zastřihávat-proč asi?A teď- v předjaří, od zítra na jaře, můžou, můžou-při souběhu nepřízně počasí, nesprávné manipulaci, nevhodném uskladnění-po dobytí, nebo i při a po dopravě na trvalé stanoviště USCHNOUT! A to i tehdy, budete-li jej hodně zalívat-to bývá někdy daleko větší průšvih.Neni nad namočení kořenů před výsadbou-příp. vetší části dřeviny+ prolití výsadbové jámy. Výrazně zredukovaná koř. soustava bez čerstvého-funkčního koř. vlášení-což jsou ústa rostliny, není schopna několik prvních dnů až týdnů přijmout dostatečné množství tekutin, naopak vodu ztrácí odparem přes nadzemní části, zatření ran má tedy základní smysl-tvoří zátku, špunt. Taky obalení kmínku choulostivějších druhů-např. mandloň, brosk.- se vyplatí-rozdíly teplot den a noc s nimi cvičí- stačí na několik týdnů. S.P.,Ch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10100) - 70.240 (?), 20.3.2015 12:20

Cením si Vašeho názoru, pane S.P.Ch. a stejně tak dojemného Ferdova příběhu o nemocném kocourkovi. Pokud jde o Vaší první větu minulého příspěvku, tak dělám u broskvoní pravý opak. Nechal jsem se inspirovat Wimpiho taktikou při podzimní výsadbě broskvoní a zastřihávám ihned po výsadbě na podzim hlubokým řezem na dva až tři spodní pupeny. Nevím, jestli by to představovalo nějaký problém při krutějších zimách, ale myslím, že ne. S ponechaných spodních pupenů narostou příštím rokem silné výhony jako základ budoucí koruny. Co se týká přelévání vysazovaných stromků na jaře, tak se tento problém dosti přeceňuje. Nikdy mně s každodenní závlahy stromků žádný neuschl. A to jsou navíc většinou ještě zamulčované. Možná, že to jsou kacířské názory, ale takové jsou moje zkušenosti. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 188.195 (?), 20.3.2015 12:19

Tú spodnú tenkú by som dal ešte preč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika