Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No, vy to máte pečlivě zpracované - dokonalost sama! To se to bude radit .

A nyní k dotazu : trochu mne mate váš požadavek, že chcete "pod broskvoní chodit" a dále ještě dodatek "hlavně z jedné strany". Pro chození pod stromem je ideální ořech. Broskvoně jsou subtilní stromy, výška bývá většinou do 3 (4) m a nejčastěji se pěstují ve volných tvarech jako čtvrtkmeny či zákrsky. V takovém případě je ovoce v dosahu. Pokud budete chtít pod stromem chodit, musíte zapěstovat nejméně polokmen (chodit budete sehnutě), či spíše vysokokmen (vzpřímeně). Takové tvary ale nejsou pro broskvoně typické, hrozí zde značné riziko ulomení koruny silným větrem a přináší to rovněž i nevýhodu trhání ovoce z vysokého žebříku. Takže prosím podrobneji popište tu vaši představu chození pod stromem - to chcete mít nejspodnější větev stromu nad hlavou už u kmenu? To by znamenalo zapěstovat kmínek vysoký 2 m! Protože broskvoň nevytvoří silný kmen, bylo pak pak nutno trvale udržovat korunu stromu v omezeném objemu. 

Abychom mohli začít odstraňovat jednotlivé přebytečné větvičky, prosím doplňte k fotografii ještě údaj o vzdálenosti od země k větvičce č. 1 a vzdálenost mezi větvemi 1 ÷ 10.

Pokud byste na tom "chození" netrvala, stačilo by v podstatě jenom odstřihnout č. 6 a pak vybrat z větví č. 1 ÷ 5 k odstranění tu, která se půdorysně překrývá - vypadá to asi na č.  3. Nakonec sestřihnout čtyři zbývající na vnější pupen přibližně na 1/3 délky. Pokud broskvička nebyla před přesazením v kontejneru, doporučuji provést redukci korunky již nyní, tedy na podzim a obalit celý kmínek. (Jako těsný návlek se mi osvědčila ohebná plastová mirelonová trubka, kterou používají běžně instalatatéři k izolaci teplovodních rozvodů). Nezakořeněné broskvoně jsou choulostivé k zimnímu usychání při dlouhodobějším promrznutí půdy.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika