Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Cítím to stejně, jak píše dr Hlavatý. První obrázek je instruktivní.
     Uřízneme-li větev 10 cm tlustou vyrůstající z půlmetru silného kmene (nebo z jiné o hodně silnější větve)  čistým řezem na větevní kroužek, za pár let se bez problémů zacelí hojivými pletivy. Jestli ránu zatřeme nebo ne, není podstatné.
   Když stejně silnou větev uřízneme v místě, kde od řezné rány pokračuje jen slabší tažná větvička (neřku-li žádná),rána se obvykle nezahojí vůbec. Místo řezu zaschne, kůra se oloupe, zbude suchý pahýl, v horším případě uvnitř trouchnivý. Opět lze říci, že ani zatření rány nezajistí zahojení. Na druhé straně zakrytí takového řezu nátěrem (příp. opakovaným) může zabránit vnikání vody do prasklin v suchém pahýlu a prodloužit tak životnost stromu.
    Především je tedy třeba vyhnout se řezům v místě, kde nemají šanci se zahojit.  Za sebe říkám, že řezné rány pilou (ty nůžkama ne) zatírám. Ne proto, abych zajistil zhojení toho, co by se bez nátěru nezahojil. Do dálky svítící bílá řezná kolečka se mi nelíbí a Tervanol tak krásně napodobuje barvu kůry, že stromek vypadá světlý, vzdušný jakoby sám od sebe.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika