Usychající poupata muškátů



host - 165.20 (?) 
30.5.2010 12:02, zobrazeno: 21591x

Muškáty pěstuji prvním rokem. Koupila jsem si silné a zdravé sazenice převislých muškátů, které již sem tam otvíraly kvítky. Zasadila jsem je do substrátu pro muškáty, 5 sazenic do 80 cm truhlíku. Díky vytrvalým dešťům přes nedávné povodně jsem je nechala cca 14 dnů v temnější chladné dílně, po týdenním přechodu na světlé chodbě jsem je dala na balkon, kde na odpoledním slunci krásně raší zdravé listy. Vše vypadá o.k. až na to, že od té doby co šly na světlo, vyraší stonek s poupaty, jeden kvítek před otevřením začne usychat, ostatní poupátka uschnou úplně, vč. stonku květu ve finále. Jinak rostlinky vypadají zdravě a k světu. Dosud jsem je ničím nehnojila. Venku prší ob den, nepřilívám nic, bojím se přelití a hniloby.

Prosím o radu, co dělám špatně, případně co s tím. Předem děkuji. Katka

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 30.5.2010 12:19

Z vlastní zkušenosti doporučuji tak měsíc po zasazení začít přihnojovat hnojivem na květ. Nebo si kupte hnojivové tyčinky. Poslední roky přidávám do zeminy, když sázím hnojivové granule, které se postarají o hnojení postupně. Ale stejně ještě přihnojuji. Odstraňte ošklivá květenství i s jejich stonky.Pravidelně 2x týdně přihnojujte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Marcela Brychtová - (22) - 85.226 (?), 31.5.2010 11:39

Dobrý den, také 2x týdně hnojím Kristalonem plod a květ a muškáty mám nádherné. Letos jsem byla nedočkavá a dala je ven již začátkem dubna. Suché lístky a květy odstraňuji průběžně. Truhlíky mám na terase, pořád do nich prší, vodu z podmisek občas vyliji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 137.242 (?), 18.6.2010 7:50

Chtěla bych se zeptat pisatelky příspěvku, jestli už se jí muškáty vzpamatovali a kvetou, respektive, co pro to udělala? Mám totiž stejný problém. Pěstuji muškáty prvním rokem a přesně jak píšete, vytáhnou na květ a těsně před rozvitím květ najednou zaschne, takže už nevykvetou. Nevím si s tím rady. Mám je v truhlíku teprve 14 dnů, tak zatím ještě nehnojím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 41.254 (?), 29.5.2012 13:54

Já si koupila sazenice v zahradnictví a hned po přesazení to začalo - co bylo rozkvetlé odkvetlo a nová poupata začala zasychat. Nejdřív jen ta velká a nakonec i ta malinká. Hledala jsem na netu a našla několik různých rad. Nechala jsem tedy trhuhlíky proschnout (3 dny v teplém počasí jsem nezalívala), v tomto čase jsem je pořádně nastříkala ze všech stran proti mšicím a jinému savému hmyzu a koupila si Kristalon muškát. Už po prvním pohnojení rostliny poskočily před očima, jsou na nich první zelená poupátka a já doufám, že vyrostou a vykvetou. Zalévám jen opatrně, až když je hlína opravdu suchá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika