Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky jsem četla zajímavý návod na přezimování. Tedy dva. První byl vytáhnout muškáty z květináče (klasické vzpřímené), oklepat z nich pořádně všechnu zeminu, dat je hlavou dolů do papírové krabice a kořeny překrýt novinami - jen lehce, neutěsnit, aby byl možný přístup vzduchu. Dat na chladné místo pod 10 stupňů, radši méně. Sem tam kontrolovat, případné plesnivé části vyhodit. Koncem zimy vyndat, seříznout, zasadit do nové zeminy.

Druhý způsob podobný, muškáty se věšely hlavou dolů na drát ve sklepě nebo pod stropem garáže. Žádné zalévání se nekonalo, v chladu rostliny nastavily klidový režim.

Tyto návody jsou z vícero zdrojů, od různých lidí, podle komentářů pod diskuzemi je to vyzkoušeno i dalšími, ALE diskuze byla z Anglie a USA. Takže bude asi záležet na vhkosti vzduchu.

Letos jsem zkusila metodu mojí babičky, nechat je v květináči, nezalévat, dat do chladu s tím, že je v předjaří seříznu a přesadím, pokus ale nedopadl - byla tu na návštěvě moje pořádkumilovná matka a rostlinu obrala, seřízla a zalila, protože byla chudinka suchá a měla staré listy, tak abych tu měla uklizeno...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika