Dobrý den. Kdo má zkušenosti, dobré i zlé, s pěstováním živého plotu z hlohyně, ať se přihlásí. Na konci podzimu (listopad) jsem přesadila hezké keříky z hlohyň, na kterých byla spousta oranžových plodů byly nádherné. Předpěstovala jsem je z větviček (2 roky), aniž bych jim předtím věnovala pozornost. Celou zimu byly listy zelené a teď jsou hnědé, plody byly oranžové a teď jsou suché a je problém je odstranit. Nevím, zda je spálily poslední mrazy, nebo mají listy vždy v zimě takovou barvu. Předtím jsem jim nevěnovala pozornost a byly hezké. Teď je mám na dohled z okna a žádna sláva. Zasadila jsem je jako nepřelézavý plot a nevím, zda je mám nechat a na jaře se pozbírají, nebo je dát do lesa a možná tam z nich něco bude. Mám je na slunci. Dnes jsem pod jedním keříkem měnila zem. Byly tam ještě pod zemí oranžové kuličky a zelené listy. Trnů je zpousta a myslím, že žije. Ale vypadá jako zmrzlý. Může být zmrzlý, když má v našich podmínkách být stálezenený keř? Půda není ani suchá, ani přemokřelá a je jílovitá s pískem. Prosím o odpověď, zda může hlohyně být na jaře hnědá a co s ní dělat. Děkuji. Lenka