Živé ploty údržba, úklid



Janajanaa - (1) - 209.161 (?) 
13.4.2015 12:06, zobrazeno: 4361x

Dobrý den, u RD máme obrovskou slunnou zahradu. Chceme ji ze všech stran obehnat živým listnatým plotem. Protože se jedná o velkou plochu, nechceme, aby např. na podzim bylo moc práce s uklízením opadaného listí, a aby listí nevadilo také sousedům. Prosím poraďte, které druhy listnatých plotů jsou pro naše potřeby vhodné? Znám pouze ptačí zob neopadavý. Uvažovali jsme nad jilmem sibiřským, ale ten opadává a asi z něj bude mnoho listí. Děkuji za odpověď Jana

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 223.253 (?), 13.4.2015 12:14

Tak to vam nezavidim, ani vase presvedceni, ze to lze udelat presne podle vasich predstav.  Příroda má jakési limity a člověk má jen možnost se jim podřídit nebo si okolí zcela zničit ve jménu pana tvorstva.  ,mnoho zdaru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 13.4.2015 12:21

Ze všeho padá listí nebo jehličí. Jde jen o to jestli průběžně (jehličí), po celou zimu (habr, dub zimní, ...) anebo jen krátce napodzim (dub letní, ovocné dřeviny, kalina, ...). 

Sousedi volili plot z habru "aby neobtěžovali listím" jak ji mporadil prodejce. Nyní jsme nasraní oboustranně, protože listí opadává "co týden trochu" a po úklidu listí napodzim (z lísek švestek,...) pak aby člověk co týden-dva uklízel další trošku. Jehličí má výhodu v tom, že jej zpravidla nerozfoukává vítr a zůstáva pod stromem. Tomu se blíží drobnolistý ptačí zob.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 17.210 (?), 13.4.2015 15:25

rychlo a pomaly rastuce zive ploty... su dva extremy, ktore su ako misky na vahach. My mame buxus pomaly rastuci zivy plot. Po zhruba 8 rokoch ma asi 1.5 m vysky. Nevyhoda najma v prvych rokoch,... budete v podstate bez plotu. Vyhoda je, ze neopadava a aj strihanim vznika len velmi malo odpadu. Ja by som odporucal buxus, i ked dnes su na nom rozne choroby a skodcovia co kedysi neboli. V tomto vidim istu nevyhodu. Najhorsie su opadave rychlo rastuce zive ploty. Priebezne opadavaju cely rok, pretoze niekedy nestacia pri tom prudkom raste vyzivit celu listovu plochu. Tie vam budu davat zabrat aj co sa tyka udrzby, strihania a upratovania spadanych listov. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika