S čím zkombinovat habr?

host - 54.16 (?) 
25.5.2012 8:21, zobrazeno: 4752x

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, máme zahradu čtvercového tvaru (cca.1000m2) a chtěla bych ji oddělit od okolních sousedů právě habrem, ale obávám se, že taková plocha bude vypadat dosti fádně, proto bych se chtěla zeptat, s čím by právě habr vypadal hezky:-)Jedná se o východní, jižní a západní stranu zahrady, půda je jílovitá. Strany pozemku jsou cca 33m. Děkuji moc za rady. S pozdravem Jitka K.

host - 220.182 (?), 25.5.2012 22:29

Nechala bych plot jednodruhový, nebude přitahovat pozornost (jako pozadí). Spíš bych pak před něj místy něco nasázela - sem tam skupinku - nižší keřík, travinu... Jakmile budete míchat v živém plotě dvě dřeviny, nikdy u nich nedocílíte stejného růstu a plot budete jejich odlišností zbytečně opticky zdůrazňovat.           Lída

host - 54.16 (?), 28.5.2012 22:25

Děkuju moc za radu, taky jsem teď nad tím dost přemýšlela a došla jsem k tomu, že to bude to nejlepší řešení, když dáme před to nějaké krásně kvetoucí keříky, bude to hned oživené. Mohla bych Vás ještě poprosit o radu, jaké keříky či traviny bych tam měla dát? Líbí se mi třeba vajgélie, nebo vistárie. Ještě jednou díky za radu. Jitka

host - 220.182 (?), 28.5.2012 23:47

Wistárie je pnoucí a potřebuje pořádnou konstrukci, ve stáří je to pořádný strom. Nenáročných a přitom pěkných keříků je mnoho v různých barevných variantách, různé výšky i šířky - Vámi jmenované vajgélie, trojpuky, tavolníky, brsleny, hortenzie - zkuste si základní jméno zadat do vyhledávače a dejte si "obrázky"... Jako vyšší travina by šla použít nějaká ozdobnice (ne moc, jsou moc mohutné), středně vysoká jsou prosa, malinko menší dochany, ostřice jsou od vyšších po menší - zase vše různé barvy i tvary...

Já si vybírala keříky tak, že jsem do vyhledávače zadala "okrasné keře" a procházela, co se mi líbí a zda se hodí do mých podmínek  :-)))    Lída

host - 54.16 (?), 29.5.2012 12:20

Lído, děkuju moc za rychlou odpověď, musím to všechno prostudovat a prozkoumat, abychom tu naši zahradu krásně založili a byla pro nás odreagováním i zábavouwink  Jitka

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika