Rostlina vhodná do volného prostoru v gabionovém plotě

host - 245.12 (?) 
1.1.2021 21:26, zobrazeno: 1076x
Dobrý den, chtěl bych požádat o radu ohledně výběru vhodné rostliny do volného prostoru v gabionovém plotě viz přiložený obrázek. V gabionovém plotě máme vynechánu resp. nevyplněnu kamením horní polovinu plotu. Rád bych tuto část vyplnil rostlinou. Protože nechci sázet do země před plot popínavou rostlinu, která by prorostla celým plotem a nikoliv jen “volnými” místy, napadlo mě, dát na dno volného místa několik centimentrů zeminy, čímž bych vytvořil v podstatě větší truhlík a do něho zasadil něco, co by dané volné místio vyplnilo. Poradí někdo vhodný keř či jinou rostlinu? Děkuji!

host - 94.165 (?), 1.1.2021 22:08

Bych tam dal kanára.

Je to hodně extrémní prostředí vhodné tak pro netřesky, nebo kaktusy. V areálu nemocnice V HK jsem viděl gabiony popnuté břečťanem a bylo to moc pěkné. Truhlíky s kytkama se musí v létě minimálně ob den zalívat, narozdíl od rostlin ve volné půdě.

host - 248.223 (?), 1.1.2021 22:22

Pokud tam nasypete zeminu, tak ji voda splaví do kamenů dolů a skrz pletivo ven. To by tam fakt musel být umístěný truhlík, což by hezké nebylo. Navíc v tom truhlíku by z důvodu malého objemu zemina promrzala, takže vytrvalá rostlina by zimu nepřežila. Podle mne máte na výběr buď něco zasadit do země u plotu, nebo dosypat plot - pro oživení můžete v horní části hodit mezi kameny pár hrstí zeminy a šoupnout tam sem tam nějakou nenáročnou skalničku - něco jako tzv."suchou zídku"  ;-)). To bych asi volila já, protože z pnoucí rostliny by vám opadávající listy časem to gabionové pletivo uvnitř ucpaly.           Lída

host - 94.165 (?), 2.1.2021 11:33

Jo chápu máte rádi minecraft.

Jsou různá další řešení. Truhlík lze celý zahrabat do štěrku (i okolo rostlin). Do gabionů lze i zahrabat kapkovací hadici. Možná by to daly některé borovice (čarověníky).

host - 245.12 (?), 2.1.2021 18:38
Děkuji, podívám se na ty čarovníky!
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika