Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ono to funguje tak, že čím pomaleji to roste, tím méně často se to musí stříhat. Horor jsou právě listnaté rostliny (buk, habr), které je nutné pro hezký vzhled stříhat cca 6x ročně.

Pokud použijete Tis a nebo Smaragd můžete si lajznout i jednu sezónu stříhání úplně vypustit a pořád to bude zvládnutelné. Jenom to ze začátku roste pomaleji a tím pádem jsou větší rostliny dražší. Z tisů je nejvhodnější sloupový kultivar Hidcote.

Rozteč cca 60 cm, aby měli rostliny dost prostoru i po vzrůstu. I tak trvá několik let, než se to kompletně zapojí. Brabant se docela dost vzrůstná odrůda (je nejběžnější) a musí se pravidelně hodně stříhat. Používá se hlavně na vyšší a širší ploty. A je úplně nejlevnější. Ale Smaragd je mnohem hustější. Doporučuji, i ve vašem případě, k celému plotu vést kapkovou závlahu. Pravidelné zavlažování dělá strašně moc.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika