Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím Zdenku,

řešila jsem v podstatě totéž, tak jen doplním:

raději si zkontrolujte v územnm plánu Vaší obce, do jaké funční plochy je parcela zařazena, zda je výsadba lesíka v přípustném využití. Většina obcí má již územní plán na webu, případně je k nahlédnutí na místním úřadu, přinejhorším na příslušném stavebním.

Druhý bod, zkontrolovat na katastru nemovitostí (stačí z nahlizenidokn.cuzk.cz - vyhledat parcelu - rozkliknout kód BPEJ), zda se nejedná o zemědělskou půdu v 1. nebo 2. třídě ochrany, ty se zalesnit oficiálně nesmí (lze to ukecat na remízky pro zvýšení ekologické stability a zvýšení druhové diverzity a výsadbu tomu přizpůsobit pár keři mezi břízky, pokud to tedy umožňuje územní plán obce).

Možná to řešit nepotřebujete, ale nikdy nevíte, jestli není někde v dosahu nějaký "přející" soused nebo jen pečlivý úředník vykazující činnost, zbytečně by Vás pak honili s odstraněním výsadby a pokutou, o spoustě práce navíc nemluvě. Není od věci navštívit místí odbor životního prostředí a poradit se, pro podobné věci mívají pochopení a umí dobře poradit (alespoň u nás).

Držím palce!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika