Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pierre

Možná mé příspěvky vyzněly negativně, ale poukazoval jsem na souvislosti širší než jen vznik vedlejších složek pyrolýzy biomasy jako jsou dehtové složky a aromatické uhlovodíky. Jisté je, že většina těchto látek se dá likvidovat biodegradací, což je prakticky smíchání "kontaminovaného" substrátu se substrátem obsahujícím lignohumáty a jiné sorpční/chelatační činidla. Takto demobilizované škodlivé látky jsou pak v substrátu rozloženy biologickými pochody na neškodné "stavební" prvky.

Tady pokud budete biomasu nevhodnou ke štěpkování z mechanických důvodů (tvar, trnitost nebo ostnatost) či zdravotních (houbové choroby, chemické příměsi tepelně degradovatelné,...) uvádět do koloběhu pyrolýzou, pak určitě přínosy tohoto jsou mnoho násobě větší než rizika. Jde mi spíše o to, aby lidé nepěstovali rychlerostoucí dřeviny (často nepůvodní jako japonské topoly) jen pro to, aby jako finální produkt místo palivových peletek prodávali biouhel s bombastickou reklamou. Mnohý hodně váhá nad přehnanou cenou a pokud by věděl pravdu o rozložení v průběhu 5-12 let (či hrubé části až 20 let) by nedal tolik, jako když nabude dojmu, že je to investice "na celý život". Tedy stejně jako nosič závadných látek, tak i ty látky z kterých máte, Pierre, strach se rozloží spolu s tím uhlím (těkavé rychleji).

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika