Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Milý Lysenko

jistě jste slyšel o tabletkách Smecta. Jsou to tabletky nejkvalitnějšího, lékárensky čistého smektického jílu. A montmorillonit není nic jiného, než smektický jíl. Je to jen hra se synonymickými názvy... dřevěné/živočišné/aktivní/bio - uhel/uhlí

A pokud jste četl pozorně, tak jsem psal, že z vlastní biomasy raději udělám kompost než biouhel. Ale nenapsal jsem při stručnosti příspěvku, že jsou případy, kdy si také biomasu zpracuji na dřevěné uhlí nebo popel. Ty případy jsou jednak praktické = zimní topení v kamnech, tak i sanitární = pálení dřeva napadeného houbovými chorobami a přidaným dřevem nevhodných tvarů, ostnatého a trnitého.

A přeschnutí - setkal jsem se s reklamacemi vysázených stromků, kdy příčinu jsme určili jako nevhodný zásyp výsadbové jámy. Tedy takový, který se choval jako substrát pro epifyty ale navíc nevedl a nevázal kapilární vodu. Pokud v něm bylo vody méně, tak dříve proschnul na mez, kdy se choval hydrofobně. Jsou pak ale případy, kdy přídavek uhlí do jílovohlinité ornice byl tak malý, že nezabránil vzniku asfixie, takže věc není úplně černobílá.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika