Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Pokud se tráva rozehřeje na teplotu, kdy se v ní uvaří vejce, tak to opravdu nedějají mikroorganismy (mléko se pasterizuje na asi 62°C, už nižší teploty většině mikroorganizmů brání v růstu).
Teprve po vyhasnutí té první enzymatické reakce se poustí do práce mikroorganismy a jejich enzymy.
Kromě těchto základních věcí bohužel nemůžu ničím dalším posloužit. Taky se rád poučím.
Podle mě ale úplně takto jednoduchá cesta k cíli nevede. Celulázy povedou ke vzniku glukózy a tu něco nakonec vydýchá do vzduchu. Určitě tam probíhají i další procesy a rozklad celulózy na glukózu a její oxidace tohle všechno jen energeticky živí. Pokud se tímto tématem zabýváme, tak by vlastně správná otázka měla znít: jaké množství rozkladu celulózy na glukózu stačí k tomu, aby vznikl kompost v daném čase? A případně jestli se to dá nějak ovlivnit...