Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Co Vám, madam, vadí na tom, co si kdo na svém dělá se svojí biomasou? Za sebe, pokud mě něco dráždí, tak tam nelezu a nečtu to. Doporučuji tento recept na domácí bokashi:
Biomasu z Brassica oleracea var capitata jemně rozmělníme např pomocí struhadla a napěchujeme do vzduchotěsné nádoby. Ideálně doplníme trochou biomasy Piper nigrum a chybějící minerály NaCl. Můžeme naočkovat kulturou mléčného kvašení, nebo proneseme magickou formuli "Dej bůh štěstí" a necháme proběhnout bokashi fermentaci.
Výsledné bokashi servirujeme rodině s biouhlem připraveným po dobu 90 min za kontrolované teploty 180°C, aby těkavé a netěkavé složky zůstaly v ideální rovnováze. Jako surovinu pro biouhel použijeme Sus scrofa domesticus.