Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Všechno co uvádíte v bodu 2 lze do kompostu dávat (já tam dávám i ty plevele, kromě pýru). Hnůj samozřejmě také v jakémkoliv množství. Pokud budete dávat slámu, potom je k ní třeba dodat dusík (sláma obsahuje především uhlík) - a k tomu by mohla posloužit ta hnojiva. Sláma se bude kompostovat obtížně - nedrží vodu a bude nutno ji promíchat s nějakou zeminou, a jak jsem už uvedla, dodat k ní dusík. Dusík ale nemusí pocházet jen z těch hnojiv, ale slámu můžete smíchat se zelenou trávou, nevyzrálým hnojem nebo s kuchyňskými zbytky. Vápno do kompostu nepřidávejte - může reagovat s dusíkatými sloučeninami a produkty, které tak vzniknou budou z hlediska hnojení k ničemu. Všechny složky kompostu je lepší mezi sebou míchat - netvořit jednotlivé vrstvy. Kompost by se měl také čas od času přehodit, aby se promíchal a provzdušnil. Pokud bude sucho, je kompost nutno občas zalít.

Pokud jde o současný obsah ohrady - zkuste ho prohodit a když nebude obsahovat nic podezřelého (hlavně nádoby, jejichž obsah by mohl zeminu kontaminovat) a prohozenou hlínu postupně přidávat s tím, co budete dávat do kompostu. Kompost se tak jednak zaočkuje půdními mikroorganismy a jednak se v něm stabilizuje vlhkost i teplota. Zdraví Umtata

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika