Jaký venkovní ventil (kohout)



Stránky: 1,  2   
host - 2.130 (?) 
9.6.2017 7:53, zobrazeno: 9353x

Nemáte někdo tušení, jaký venkovní ventil na tuto trubku přijde namontovat?

Dům nám stavěla firma, která bohužel již neexistuje, kontakt na instalatéra, který to dělal samozřejmě nemám a moje pátrání nikam nevedlo.

Trubka se měla osadit nezámrzným ventilem, ale žádný z těch, které jsou na trhu se neshoduje s touto trubkou.

trubka
trubka
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 9.6.2017 7:57

Není ona ta trubka vlastně špunt, tedy zátka? Zkuste opatrně poodhalit tu izolaci (mirelon) a jukněte tam. Nebojte se, nic nevybuchne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 142.26 (?), 9.6.2017 8:13
Mirelon už jsem odříznul až k fasádě a nic jsem tam nenašel. Také si myslím, že je to špunt. Zkoušel jsem s trubkou otočit, ale ani se nehne a bojím se pořádne zabrat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 9.6.2017 8:30

Dvě chyby při stavbě. První: řemesníkům se furt musí chodit za prdelí a koukat, jak to matlají. Ptát se "je to dost, není to málo, proč je to takhle, nemá to být jinak." Oni jsou sice nas.aní, ale přežijou to. Druhá: furt fotit, jak to postupuje, fotit detaily. Dnešní doba to dobře umožní, když se fotilo na film, nedělalo se to. Dnes fotí každý mobil. Pak se nebudete bát zatlouct někam háček, nebo vyvrtat díru pro hmoždinku. Ale vidím, že už je facáda, tak je asi pozdě.

I kdyby to zátka byla, jako že asi je, stejně je to špatně udělané, běžné zahradní kohouty jsou k našroubování do mufny a ta by měla být kousek nad fasádou. Spoj ve zdi je špatně. Budete to muset kousek okolo odškrábnout, až kam to vede. Pak to zamáznete pěnou a něčím překryjete. Třeba zbylo trochu omítky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 142.26 (?), 9.6.2017 9:14
Uznávám, byla chyba to hned nezkontrolovat. Omítku naštěstí mám, tak se do toho o víkendu zkusím podívat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 33.198 (?), 9.6.2017 10:16

Správně fotit, fotit, fotit. Já jsem sice fotil, ale předevčírem jsem chtěl vyvrtat díru na obraz a říkám si" podívat se na fotky? Tam určitě nic není, prdím na to. A co myslíte? Měl jsem ho tam. Naštěstí jistič byl proti úrazu...:-). Jen musím vykutat díru mnohem větší, abych mohl zaizolovat poškozený vedení...

Mira

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 86.40 (?), 9.6.2017 13:22

je to tak spravne nic nebourejte dejte do te zatky imbusovy klic predpokladam ze nemate instalatersky stromecek nebo ho vemte hasakem a vytocte urcite tam moc drzet nebude nejdrive si ale vypnete vodu nezamrzny ventil je utopeny ve zdi asi 30 cm ten mirelon vam zajisti ze se tam po vysroubovani nedostanou zadne necistoty pak nasunete ventil a chytnete zavit


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 86.40 (?), 9.6.2017 15:55
ještě se k tomuto vracim pokud je ta trubka z umele hmoty tak to není zatka ale soucast nezamrzneho ventilu pak ji tedy nevytacejte to uz je priprava na ventil poznate to podle toho ze je pruchozi az do rozvodu mel by byt uvnitř uzaver ten když otevřete a potece z ni voda tak tak je to jak jsem napsal najdete na google video montaz ventilu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.252 (?), 10.6.2017 15:55
Tak mám nový poznatek, zkusil jsem pustit vodu na hlavním uzávěru venkovního okruhu a z trubky tekla voda, takže špunt to není. Zkoušel jsem ještě pátrat a dle montážního videa na youtube by se mohlo jednat o kouhout od firmy meibes. Zkusím kontaktovat obchodního zástupce.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 86.40 (?), 10.6.2017 16:10

mate to zdruhe strany pristupne nebo je to ve zdi? ten kohout uz byl koupeny, protoze tato cast se sama koupit neda je to nedilna soucast sady je mozne ze ho mate nekde ve stavebnim materialu pokud ho tam firma nechala a nebo si ho nechal ten instalater ale takto je mu knicemu pokud nekoupite ten samy typ tak asi budete muset tuto cast vytocit sance ze se to podari udelat bez vysekani je pokud je to zevnitr zazdene tak by se to muselo vyseknout tam po presnem odmereni

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika