Jaké samonasávací čerpadlo



host - 102.197 (?) 
19.4.2012 22:28, zobrazeno: 6068x

Potřeboval bych poradit s výběrem nějakého samonasávacího čerpadla.

- Čerpadlo bude sloužit pro občasné (cca 1 x za týden - 14 dní) dopouštění nádrže na zálivkovou vodu. Bude se jednat o množství cca 7 m3 vody.

- Voda bude čerpána z malé tůňky potoka (čistá voda, ale velmi malý průtok). Z uvedeného důvodu bude vhodnější čerpadlo s menším průtokem vody, aby voda do tůňky stihla dotékat. Nebo čerpadlo, u kterého budu moci dostatečně "přiškrtit" sací nebo výtlačnou hadici.

- Nemohu použít ponorné čerpadlo.

- Voda bude čerpána na vzdálenost cca 10m s převýšením cca 3-3,5m.

Zvažoval jsem např čerpadlo Gardena 3000/4 Classic, AL-KO JET 601 INOX nebo Kärcher GP 40.Cenově vycházejí "rozumě" a kvalita by snad mohla býr dostatečná (v nějakém hobymarketu se dají koupit se zárukou 5 let).

Nevím ale, jestli uvedená čerpadla uvedený "úkol" zvládnou. Nerad bych koupil "něco" a pak zjistil, že voda neteče. Nebo naopak, že koupím něco výkonného a ono mi to "vytáhne" všechnu vodu z tůňky a já budu "nasuchu".

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 226.200 (?), 19.4.2012 22:49

Kupte cerpadlo na vrtacku za stovku a pridelejte ho na motor od pracky.Tim snizite mnozstvi vody a bude to za par korun.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 4.7 (?), 20.4.2012 8:13

Pozrel by som sa po nejakom mensom akvaristickom cerpadielku, mozno v rodine niekto take ma, ciste len pre tu skusku. To by mohlo ist na nejake spinacie hodiny. Ide o to, ako by zvladlo tie podmienky co tam mate. Ono vysoky vykon je pre vas zly, ale na slabucke cerpadla je problem aj prevysenie 3 m. Tam vykon pada ale len so stastim spadne na uroven prietoku, ktory vy potrebujete. Preto by som siel do tejto skusky. 

Na male prietoky sluzia peristalticke cerpadla. Ale neviem vam povedat, ako je to s tlakom, ci prekonaju 3 m. Co sa tyka prietoku, peristalticke existuje aj na 10 l za cely den, pouzivaju sa skor na konstantne a presne male prietoky a davkovania kvapalin. Pre cerpanie by asi musel ist nejaky filtracny kos. Ono cena za peristalticke cerpadlo moze byt pomerne vysoka.

Dalsia volba by bola hladat to najslabsie co existuje na trhu z beznych cerpadiel. Skuste remont cerpadla cz tam by vam mali ochotne poradit profici.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 102.197 (?), 20.4.2012 21:43

Děkuji.

To akvarjní čerpadélko by nezvládlo to převýšení.

Dnes jsem se pokusil změřit průtok vody tůňkou. Vyšlo mi to na cca 1500 - 1800 litrů za hodinu. Pokud tedy bude čerpadlo výkonnější, tak to vodu "vycůcne" a čerpadlo pojede nasucho.

Asi bych to viděl na nějaké to "běžné" čerpadlo s přiškrcením výstupu... Které z těch uvedených v prvním příspěvku zvolit? Nebo úplně jiné?Parametry mají obdobné, ceny také.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 224.43 (?), 22.4.2012 17:35

Co takto najst slabunke cerpadlo co zvladne to prevysenie a spustat pomocou nejakych spinacich hodin kazdy den povedzme 2 x 30 min

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika