Domácí vodárna, nastavení tlaku (Al-co 1100 HWC)

host - 226.203 (?) 
31.5.2011 21:15, zobrazeno: 14493x
Zdravim, potřeboval bych poradit, jak nastavit tlak u této vodárny. Voda je tažená ze studny, pouze na kropení zahrady. Při kropení tlak kolísá od 1,9 MPa do cca 3,5MPa. Od druhé poloviny nahoru je to v pořádku, ale jak jde tlak pod 2,5MPa sníží se výrazně proud. Potřeboval bych nejlépe malý rozdíl v tlaku. Vak u expanzky jsem dofouknul na cca 1,8MPa (řekněme 1,6 až 1,8...měřeno jen manometrem na pumpičce, které moc nevěřím). Odmontoval jsem kryt spínače a tam jsou 2 pružiny. Jedna velká a pak jedna o hodně menší. Předpokládal jsem, že jednou nastavuji horní hranici tlaku a jednou spodní. Zkoušel jsem na každé pružině přidat 2 závity, případně ubrat 2 závity. Můj dojem je, že přitažením libovolné z nich zvýším obě hranice tlaku (původně to bylo na 3 MPa, zvedl jsem to na 3,5 chvíli jsem to měl asi na 4). Spodní hranice kdy spíná čerpadlo je ale vždy o cca 1,5MPa menší. Zkrátka pokaždé když jsem přitáhl libovolnou pružinu, zvýšili se obě hranice tlaků. Nevíte někdo jak zvýšit jen spodní hranici tlaku? Případně co dělá která z pružin? Děkuji, Filip

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 226.203 (?), 31.5.2011 21:26
jo u těch tlaků jsem se asi seknul o desetinnou čárku, posuňte jí o jedno místo doleva ...nicméně ty co mi dokáží poradit si to už určitě přebrali :)

host - 47.130 (?), 29.8.2011 13:25

Dobrý den, myslím si že je to v tlakovém spínači.Na těchto vodárnách se používá spínač, kde lze změnit jen vypínací tlak, to znamená, že můžete hýbat jen s horní hranicí, spodní určuje síla pružin.Takže např. když horní tlak zvednete o 1atm.spodní se také zvedne o 1atm.Na řízení obou tlaků by jste potřeboval jiný spínač.

S pozdravem Martin

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025