host - 226.203 (?) 31.5.2011 21:15, zobrazeno: 14493x
Zdravim,
potřeboval bych poradit, jak nastavit tlak u této vodárny. Voda je tažená ze studny, pouze na kropení zahrady. Při kropení tlak kolísá od 1,9 MPa do cca 3,5MPa.
Od druhé poloviny nahoru je to v pořádku, ale jak jde tlak pod 2,5MPa sníží se výrazně proud. Potřeboval bych nejlépe malý rozdíl v tlaku.
Vak u expanzky jsem dofouknul na cca 1,8MPa (řekněme 1,6 až 1,8...měřeno jen manometrem na pumpičce, které moc nevěřím).
Odmontoval jsem kryt spínače a tam jsou 2 pružiny. Jedna velká a pak jedna o hodně menší. Předpokládal jsem, že jednou nastavuji horní hranici tlaku a jednou spodní. Zkoušel jsem na každé pružině přidat 2 závity, případně ubrat 2 závity.
Můj dojem je, že přitažením libovolné z nich zvýším obě hranice tlaku (původně to bylo na 3 MPa, zvedl jsem to na 3,5 chvíli jsem to měl asi na 4).
Spodní hranice kdy spíná čerpadlo je ale vždy o cca 1,5MPa menší. Zkrátka pokaždé když jsem přitáhl libovolnou pružinu, zvýšili se obě hranice tlaků.
Nevíte někdo jak zvýšit jen spodní hranici tlaku? Případně co dělá která z pružin?
Děkuji, Filip
|