Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

my ze studny čerpáme vodu domácí vodárnou a pak máme napojené kapkování. Vše funguje. Výhoda vodárny je, že má tlakovou nádobu, která vyrovnává slouží jako zásobárna tlaku. Takže behem zavlažování čerpadlo na chvíli sepne, tlačí vodu do závlaky a do vzdušníku, když je dosaženo vypínacího tlaku, tak se čerpadlo zastaví a s vytékající vodou klesá tlak vzdušníku. Pri poklesu na urcitou hodnotu se čerpadlo zapne a proces se opakuje.

V případě obyčejného čerpadla vy toto běželo pořád, nebo by bylo třeba mít nějaké "chytré", které umí regulovat výkon v závisloti na odběru vody - jistě nekdo poradí jaké jiné je vhodné.

Věci na závlaku jsem nakupoval, a stále nakupuju, v "číně".

Jednoduše proto, že podovné komponenty stojí zlomek ceny a fungujou. Asi nejsou tak "sexi", možná na slunku vyblednou, ale pokud mne balík 100 ks odkapacich fontanek stoji 80kc, tak je mi to jedno.

100pcs Adjustable Micro Drip Irrigation System Watering Sprinklers Plant Emitter Drippers Garden 1/4" Barb Watering Tools

nebo

20pcs Micro Drip Irrigation System Nozzle Water Control Sprayer Plant Self Garden Mist Sprinkler With Hose Connector

Na časování mám na kraji záhonku položené tyto "budíky" a taky fungujou.

25m Micro Drip Irrigation System Plant Automatic Spray Greenhouse Watering Kits Garden Hose Adjustable Dripper Sprinkler XJ

Budíky na zimu oddělám, hadičky profouknu vzduchem a více se nestarám.

Jasne, pokud nekoupíte hod´tový set, je třeba trochu přemýšlert a třeba natahat "hlavní" vedení v tlustší hadičce (8mm) a odbočky v tenčí. Ale to jsou detaily:)

L.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika