Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zkoušel jsem asi 10m hadici samospádem z té IBC nádrže, do které jsem udělal dírky. Jak už jsem popsal, moc to nefunguje. Nějaké voda vyteče prvními dírkami, ale čím jich je víc, tak k těm zadnějším se nedostává. U hadice je navíc problém v pružnosti, takže aby nějaká voda vytekla, musí být průměr dírky větší. Což popsaný problém násobí. Proto jsem skončil u čtyřech krátkých pevných trubek s dírkami (ve skleníkku), tam se dostane cca stejné množství vody na všechny dírky.

Zřejmě to funguje na tlakovou vodu, protože takové perforované hadice se prodávají. Nicméně většinou se závlaha řeší hadicí/trubkou většího průměru a z ní odbočky hadičkami / nastavitelnými tryskami.

Ještě poznamenám, že když jsem měl závlahu hadičkami na všechny záhony, musel jsem si naprogramovat PLC, pořídit několik ventilů a jednotlivé větve jsem zapínal samostatně. Kdybych pustil vše zaráz, tak při mém malém tlaku z čerpadla by neteklo nic, jen z několika prvních trysek v každé větvi.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika