Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za reakci. Co se množství vody týče (a jak jsem napsal s problémy smnožství vody ve studni, následně shořelé čerpadlo a jímka 4m3 s ručním tahámím vody cca 25 let staré) zaléval jsem v letošním suchém létě podle modelu - 3-4x týdně, při každé zálivce rajče (cca 80ks) 1,5l, paprika (50ks), celer (60ks), okurky nakládačky 80ks po 0,5l, lilek (10ks) 1l, cuketa 10ks po 1,5l, dyně 10ks po 1,5l, mlouny cukrové i vodní 20ks po 1l, někdy jahody a kvítka. I když to vyvolá smích mám hrníčky 0,5, 1 a 1,5l a těmi ze kbelíku zalívám, tak abych měl jistotu, že každá rostlina dostala dané množství vody. Nezastírám, že mě zálivka trvá několik hodin a kapkování by mě ušetřilo spoustu času. Teď to nchci násobit a sečítat, ale najednu zálivku padlo kolem 400-600l vody. Jinak z paprik, cuket a melounů jsem letos nic moc neměl asi jsem vyhradil málo vody. Pro zajímavost asi u 20ks rajčat jsem zaléval přes zakopané PET lahve, nezaznamenal jsem žádnou výhodu, na rok pro jistotu ještě jednou zopakuji než zavrhnu.

Takže by mě zajímalo jestli kapkovací hadice bude při uvedeném převýšení cca 1-1,5m, délce do 150m s vodou ze studny, jímky nebo dešťovkou (samozřejmě s filtrem) fungovat. Předpokládám několik větví s různými roztečemi otvorů.  Množství a dávkování vody (např. více vody pro rajče než okurku) bych zatím neřešil. Chci se vyhnout tlakování závlahy a připojení k el. síti v mé nepřítomnosti. Chci se také vyhnout hadičkám k jednotlivým rostlinám.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika