Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Skúšal som aj 80l/min a nastávalo strhávanie častíc cez perforáciu.

V prvom rade, perforacia rury by mala byt uplne naspodu a zarazena do strkoveho podlozia tak aby sa voda tlacila odspodu a nie zo stran. V opacnom pripade (zalezi od okoliteho podlozia) sa vrt skor ci neskor zapieskuje (zasype).

Ak by som použil tlakovú nádobu, dochádzalo by vôbec ku kolísaniu tlaku?

Ano dochadzalo, v pripade nadoby a tlakoveho spinaca budete potrebovat na udrzanie staleho tlaku redukcny ventil na vystupe, ktoreho nastaveny prevadzkovy tlak musi byt rovnaky alebo mensi ako spinaci tlak na tlakovom spinaci cerpadla.

Tlak predpokladám na úrovni 2,5-3bar. Teda tlaková spínač na nádobe by sa nastavil na rozsah cca 3-4,5bar.

Toje otazne. Chcete pouzit cerpadlo s vytlakom 55m teda 5.5bar. Tlacite z 10m hlbky, takze uz mate 1bar dole + straty instalacnym materialom, filtrom apd., dalsieho pol baru. Na vstupe do tlak nadoby vam teda v lepsom pripade bude tlacit cerpadlo 4bar. Ak bude tlakovy spinac nastaveny 4.5bar vypinaci stane sa to, ze cerpadlo sa nikdy nezastavi a bude sa snazit neustale avsak bez sance dotlacit v nadobe 4.5bar.

Mozete to urobit tak, ze pouzijete cerpadlo s vacsim vykonom (70m) a pri vstupe do tlak. nadoby budete skrtit prietok na vami pozadovanych 45l/min zmensenim priemeru trubky alebo za pomoci ventilu. Dosiahnete tak vami pozadovanych max. 45l/min ale pri tkaku 5.5bar, takze cerpadlo nebude mat problem tych 4.5bar vypinacich dosiahnut.

Kazdopadne pokial chcete system prevadzkovat aj na zavlazovonie aj na zasobovanie domu, tlakovu nadobu potrebovat budete (pokial nezvolite system s frek. menicom). Pri vypocte vykonu cerpadla sa musite riadit podla poziadaviek zariadenia s najvacsim odberom/tlakom to jest zavlaha. Idealny stav je ak pri zavlahe cerpadlo stale bezi a nezastavuje sa. Tlakova nadoba bude sluzit ako rezervoar pre zariadenia z nizsim odberom ako domacnost alebo kvapkova zavlaha, tam vsak bude cerpadlo samozrejme cyklovat medzi zapinacim a vypinacim tlakom.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika