Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já už ventily z pračky ve spojení s mikrozávlahou od Gardeny používám několik let. Napájím je vodou z domácí vodárny-čtyřstupňové čerpadlo, tlak chodí mezi 3 až 5 atmosférami. Vypozoroval jsem, že optimální zatížení vodního zdroje je při zapojení určitého počtu ventilů a na ně připojených trysek. Podle manometru vodárny mám zapojené většinou tři ventily zároveň a na ně přifařené trysky různého druhu tak, aby byly ventily využité tak akorát a vodárna dávala co nejvyšší tlak. Nutno vyzkoušet podle toho, jaké trysky použijete Vy. Elektoventil totiž nemá moc velký průtok, takže se za něj nedá připojit nic s velkou spotřebou vody i nárokem na tlak. Pro hladové trysky by se snad daly použít třeba trojventily a spínat je zároveň. Ve většině praček jsou ale jen jednoduché, nebo dvojité. Šlo by je zapojit paralelně. Doporučuju vyndat z nich na vstupu filtrační sítka, která se dost brzy ucpou a nahradit je velkým klasickým vodovodním předfiltrem z mikrotahokovu.
Tyto elektroventily se občas spálí. Pomůže jim kratší chod maximálně kolem 5 - 10 minut a po nějaké době zase. I tak odchází. Je dobré občas obejít sběrné dvory a reciclingy a vybavit se jejich dostatečnou zásobou.
Já osobně je spínám celkem třemi spínacími hodinami na din liště rozhozené do několika větví zapojené přes proudový chránič. Opatrnosti není nikdy dost, stalo se mi už dvakrát, že ventil praskl někde v plastovém těle a pak voda stříká i přes dráty s elektrikou. Dobrá izolace přívodů elektřiny a schování celého toho udělátka třeba do plastové elektrikářské krabice není na škodu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika