Problém vidím v príliš naplnených pohároch /sklenicích/. Pod viečkom musí ostať asi 2 cm voľné, obsah sa varom dvíha a dostane sa pod viečko. Lepšie je zavárať ochutený pretlak, ocot, soľ,cukor, to všetko konzervuje. A hlavne po naplnení pohárov utrieť vrch papierovou utierkou namočenou v alkohole. Po sterilizácii poklepkáme na viečko nechtom, dobre zasterilizované majú vysoký tón, tie nezavreté nízky, hlboký. Tie treba otvoriť, vyčistiť vrch fľaše aj viečko, znovu zavrieť a dať do mikrovlnky na 15 sekúnd, keď treba opakovane, viackrát, /podľa veľkosti pohára/ ale len po 15 sekundách, /hrozí vytlačenie obsahu /pokiaľ nepočujeme vysoký tón na viečku. Ja tak robím veľa rokov a nikdy sa mi nič nepokazí. Tie vypuklé viečka pri správnej sterilizácii sa musia do pol hodiny preliačiť smerom dolu, počujeme pukanie a vyskúšame poklepom či sú zavreté.
Nech sa vám darí, je mi ľúto vašej práce aj surovín, verím že nabudúce sa vám to podarí Emília.