Džem z višni - odkôstkovanie



Stránky: 1,  2,  3,  4   
P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.26 (?) 
27.6.2013 16:03, zobrazeno: 32794x

Dobry den, zajtra by som si chcel vyrobit do zasoby dzem asi z 10kg visni, skusil som ich odpeckovavat rucne, ale to je ako za trest. Nemate niekto dobru radu, pripadne recept, ako vyrobit dzem z visni bez toho aby som ich musel vypeckovat? 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 27.6.2013 17:04

Bohužel jedině vypeckovat, buď ručně nebo pomocí odpeckovávače. Průmyslově se to dělá na stejném principu.I tak je to děsná otrava.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.26 (?), 27.6.2013 17:43

Tak to ste ma nepotesili, 10kg rucne to mi hadam odpadnu ruky... Myslel som ci sa visne po rozvareni nedaju nejako prepasirovat ale asi by to nefungovalo. Skusim asi tento zlepsovak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 216.228 (?), 27.6.2013 18:14

No, myslím, že s odpeckovávačem vám to půjde rozhodně rychleji a taková investice to zase není. Koupila jsem si ho kvůli pár kilům ročně na marmeládu a nelituju. Případně můžete zkusit, jestli by vám ho někdo v okolí nepůjčil.  Do deseti kil bych se tou vidličkou nepouštěla.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PeterNR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (306) - 13.205 (?), 1.7.2013 11:32

Používam spomínaný odkôstkovač od Tescomy, môžem potvrdiť, že to fakt funguje celkom dobre. Výhoda oproti ručným klieštikom je v tom, že spätný pohyb čerešu vyhodí do misky. Pravda, nefuguje to vždy na 100 %, ale je to veľké zrýchlenie práce. 

Peter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 52.88 (?), 26.8.2014 7:50

no když nejste zvyklý na práci rukama tak ano jinak 10kg není žádná věda odpeckovat dělali jsme i více

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.26 (?), 27.6.2013 18:24

Este jedna otazka, nasiel som recept kde sa pise, ze na 1kg ovocia davkujeme 0,5kg cukru a 40g pektinu, ak by som chcel ako alternativu pouzit nezrele egrese, kolko ich tam mam dat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 27.6.2013 19:13

Džem z kila ovoce a půl kila cukru se musí něčím konzervovat, má málo cukru (samoúdržný je až při koncentraci 60% cukru v hotovém výrobku). Na ty angrešty se vám večer podívám a pošlu SZ.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.26 (?), 27.6.2013 19:49

Cukor ktory obsahuje ovocie sa do tych 60percent nerata? dik 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4469) - 38.136 (?), 27.6.2013 19:53

Moc ne, ale jak to chcete změřit???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Motorova pila stihl 02812.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika