Botulotox



host - 119.228 (?) 
8.9.2016 18:42, zobrazeno: 6489x

Dobrý den,

poradíte mi někdo? Zavařili jsme vepřový guláš do sklenic. Horký jsme ho dali do sklenic a poté 90 minut sterilovali. Sklinky jsou cca 3 týdny ve sklepě a nic to nedělá. Ovšem..

Jeden známý mi tvrdí, že botulotoxin není klasické kažení masa a že po otevření sklenice nemusí být vůbec cítit. Že to nepoznám. Tím se prý řídit nedá. Prý může guláš krásně vonět a přitom mě může potkat otrava botulotoxinem.

Tak.

Jak to tedy je?

Díky moc.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 25.89 (?), 8.9.2016 19:55

A proč se staráte? Známý je závistivec, co by taky chtěl.. nic mu nedávejte, mlsejte sám. A pokud by tam skutečně nějaký botulin vznikl, bude vám to jedno a rodině taky...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 248.15 (?), 8.9.2016 21:32

S botulotoxinem zkušenost nemám, ale maso (nebo houbová smaženice) se má zavařovat 2x po sobě s pauzou 24 hodin.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 8.9.2016 21:47

Předně - spory botulinových Clostridií se musejí do konzervy dostat z půdy. Tedy u masa znečištěného, nebo špinavýma rukama, ale častější je to u zeleniny, ta v zemi roste. Za další, botulotoxin je termolabilní, takže když guláš po otevření konzervy zahřejete k varu, nic se vám nestane, i kdyby byl s botulinem. Sklenice s toxinem mívají obvykle vyboulené víčko (není v nich podtlak). Otravu botulinem samozřejmě není dobré podceňovat, ale v praxi je to taková paní Colombová. Všichni o ní mluví, ale nikdo ji neviděl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 152.226 (?), 9.9.2016 7:33

Jen ho nechte, at se boji...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 103.78 (?), 9.9.2016 9:38

No jestli se to vychytrale neptá nějaká postarší modelka, která botoxovou kůru na vyhlazení vrásek nechce draze platit a místo toho si chce botox vypěstovat v konzervě doma...cheeky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 119.228 (?), 9.9.2016 20:01

Ne ne. Nejsem modelka ani model. Jen jsme chtěli nějaké sklenice na chalupu a rád bych měl jistotu, že se nic nestane. Dneska jsem na pokusné sklenice koukal a víčka jsou propadlá. Netí to v tlaku, ale v pottlaku. Tak asi tak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4458) - 38.136 (?), 8.9.2016 21:52

Tzv. tyndalizace, působení varu s přestávkami, aby vyklíčily spory, které var nezničí. Pokud máte potřebu takový podezřelý produkt jíst, tak ho musíte po otevření pořádně provařit (20 minut). V konzervárnách zavařují v autoklávu za teploty vyšší než 100°C, to je pak OK. A ty houby...frown.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 75.5 (?), 5.1.2021 21:37

V podstate su iba 2 moznosti to:

1. Zavaranie v autoklave pri teplote aspon 120st 

2. Varenie 2x s odstupom kedy su flase alebo konzervy ulozene aspon 24h pri izbovej teplote

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika