Já dělám bez pektinu meruňkový džem a malinovo rybízovou marmeládu (půl na půl). Hlavní spotřebitelem je dcera a vnučka. Dcera jí meruňkovou jen tak a vnučce ji dává do bílého jogurtu. Přeci jen do toho jogurtu by asi ten rosol nebyl tak dobrý. My doma s manželkou používáme pouze na palačinky a vdolky. Na výraznou chuť jsme zvyklí a nehodlám to nijak měnit. Množství dělám podle toho kolik mám ovoce, letos jen osm skleniček 0,3 l malinovo rybízového (maliny zaschly a rybíz pomalu bez užitku opadává). Zato meruňkových jsem udělal 35 skleniček a kdyby mně to manželka nezakázala, tak bych pokračoval. Proč? Nevím jak to bude příští rok s meruňkami a kupovat meruňky za čtyřicet korun abych udělal pár marmelád, to by mně mohlo ohrát.
Vladimír