Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Při skrytém varu (týká se jen velmi čistých látek-ne marmelády) není teplota nižší než bod varu, ale chybí iniciátor, na kterém se tvoří bublinky. A stačí zrnko prachu nebo rybízová pecička a je to tady...

V našem případě dochází ve sklenici k přetlaku (bod varu se zvýší), proto kapalina vystříkne. Vytlačuje ji expandující plynná fáze, která se prudce ohřála otočením lahve a probubláním přes mnohem teplejší kapalinu.

Protože mi to určitě nevěříte, pokusím se alespoň odpovědět na dotaz zadavatele. Tam se shodneme.

"Kde jsem udělal chybu?"  Otočil jste sklenici příliš brzy.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika