Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak jsem si přečetl celou diskuzi a konstatuji, že jediný kdo má pravdu je pan doktor Vysloužil.

Tomu jevu se říká skrytý var a jde o to, že k jeho aktivci dojde právě za podtlaku a současného uvedení kapaliny do pohybu.

Technologie s otáčením skleniček je používaná u džemů bez konzervace. Je potřeba používat víčka se závitem, džem před zahájením plnění přeměřit teploměrem (80-85°C) a skleničky dle potřeby mít předehřáté (40-50°C). Po naplnění skleničku nejprve zavřete a postavte normálně. Pak naplňte další, zavřete, postavte normálně, uchopte předchozí a otočte,... Pokud máte Omnia víčka, je lepší sklenice neotáčet, naskládat je na plech a po naplnění všech to dát do trouby zasterilovat.

Pak byla ještě technologie s celofánem, kdy pro úsporu konzervantů se desinfikoval pouze povrch/hladinka naplněné sklenice, povázalo celofánem a přikrylo polštářem.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika