Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přichycení šroubovacích víček twist off poznáte stejně jako u omniovek. Mají vpáčený prostředek a při poklepu jinak zní. Na marmeládu mi omnioovky nepřijdou vhodné, protože po otevření sklenice se - na rozdíl od šroubovacího víčka -  nedá opět vzduchotěsně uzavřít.

..podtlakem a to hodně velikým, který vytvoří především objemová změna obsahu tedy marmelády (u kompotů je to podobně)... Z těchto důvodů je dobré když je tam toho vzduchu co nejméně.

Opak je pravdou. Objemové změny marmelády a kompotu vlivem teploty jsou minimální. Na sklenici, kde bude zavařeniny jen na dně, bude držet víčko pevněji než na úplně plné. Plyn (vzduch) má objemové změny mnohem větší. Největší má samozřejmě sytá pára, která se ochlazením změní ve zlomkové množství vody a vytvoří tak podtlak blízký vakuu.

Marmeládu z rybízu dělám zásadně bez Gelfixu. Rybíz obsahuje tolik pektinů a kyselin, že rosoluje bez problémů sám. V dobách před Gelfixem, kdy želírovací prostředky nebyly k dostání, jsem rybízový protlak používal jako želírovadlo do malinové marmelády.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika