Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Marmelády z vylisovaného rybízu s mírnou "nadstavbou" angreštu (má hodně pektinů) dělám léta. Nyní už používám GELFIX 1:1 a sníženou dávku cukru a všechno je OK. Sklenice otáčím ale mají šroubovací víčko. Pro Vás bych pro normální víčka doporučoval dát tam při převracení sponu. Dříve takové spony byly a víčka se ani nezamačkávaly. Ještě poznámku čím drží víčka. Samozřejmě podtlakem a to hodně velikým, který vytvoří především objemová změna obsahu tedy marmelády (u kompotů je to podobně). Ta podléhá také dilataci. Z těchto důvodů je dobré když je tam toho vzduchu co nejméně. On totiž působí dosti "pružně" a při podtlaku si stejně něco odpaří aby nastal "rovnovážný stav".

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika