Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Všichni mají svoji pravdu, je tu i pár nepřesností.  Víčko drží proto, že vodní pára zkondenzuje, ne proto, že studený vzduch má menší objem (to je sice pravda, ale význam to má malý). Otočením příliš horké sklenice můžeme naopak uvolnit další páru páru zvětšením hladiny a tak víčko odskočí. Zkuste naplnit sklenici vařící vodou, uzavřít ji a pak s ní zaštěrchat. Může dokonce bouchnout.
   Obracet víčka kvůli jejich sterilizaci je tradice, která asi dnes nemá smysl. V Gelfixech a Pektogelech je konzervační činidlo. Pokud děláte marmeládu bez konzervantu s menším než bezpečným obsahem cukru, je tento postup rizikový. Mezi mikroby a plísněmi je vyselektováno plno termostabilních kmenů, kterým teplota kolem 80st nevadí. Navíc taková marmeláda, pokud ji po otevření hned nezkonzumujete, se brzy zkazí i v lednici.
   Pokud dělám zavařeninu bez konzervantu a s méně cukru, plním ji do malých skleniček (na jedno otevření), které potom steriluju.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika