Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ono teoreticky lze povidla vyrobit z čehokoli. Třebaže miluju všechno s povidlama, musím přiznat, že jejich hlavní chuť není dána ovocem, nýbrž karamelizovaným cukrem. Když jsem míval málo švestek, vařil jsem povidla z jablek. Výsledek byl k mému překvapení stěží rozeznatelný od těch švestkových. Tedy rozdíl ta byl, ale malý. Podobala se povidlům z obchodu. Od té doby si nedělám iluze o surovině prodávaných povidel. Kupodivu hrušková povidla v chuti surovinu nezapřela.
   Problém vidím jiný, resp. několik.
1. I ty nejméně pracné postupy výroby povidel přeci jen docela pracné a časově náročné jsou j
2. Podstatou přípravy povidel je odpaření velké části  (snad 70%) vody. Většina ovoce je ještě šťavnatější než švestky či jablka, což přípravu prodlouží
3 Karamelizace cukrů částečně sníží sladkost produktu. Nedoslazená povidla i z hodně sladkých švestek jsou pro běžného konzumenta málo sladká a v kuchyni vyžadují přislazení. Nevím o ovoci, které by se švestkám v tomto vyrovnalo. Možná hrozny, ale z nich těžko povidla půjde uvařit. Měl jsem recepty na borůvková a bezová povidla (samozřejmě s velkým množstvím přidaného cukru), ale vařit jsem je nezkoušel. Z ostatního ovoce mě napadají (vzhledem ke sladkosti a možné velké sklizni) moruše.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika