Zahrada Dafral



berd.a - (34) - 255.56 (?) 
18.10.2012 14:36, zobrazeno: 14808x

Má prosím někdo zkušenosti s firmou Dafral? Chtěla jsem si objednat nějaké rostliny, ale zdají se mi vysoké ceny oproti velikosti rostlin.

Děkuji. Jarka

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 220.182 (?), 18.10.2012 22:30

Měla jsem od nich nějaké venkovní rostliny asi před pěti roky - tehdy sice byly malé, ale v pořádku (Chtěla jsem sazaník a větší jinde stál moc. Ten můj tehdy stál asi 90,- a měl 10cm. Ale teď už je to solidní keř).Někde mají za stejné ceny větší - záleží, jestli něco konkrétního sháníte... Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 210.54 (?), 23.3.2013 22:31

Objednávala jsem od nich loni. Zásilka přišla rychle a bez problémů, jen došlo k tomu, že mi majitelka zapomněla přibalit jednu roslinku, kterou jsem také chtěla. Poštovné bylo za 200,- tak mě trochu mrzelo, když mi nabídla, že mi jí dopošle, ale poštovné si zaplatím. Má chyba to přeci nebyla.  Výběr rostlin obrovský, ale letos bohužel navýšili ceny exotických roslin tak neúměrně, že už se mi od nich absolutně nevyplatí objednávat. Např. raritní Aglaonemy, které jsem si od nich objednávala loni za velice příznivé ceny, už mají letos dražší než se prodávají normálně v obchodech.

Jinak absolutně bezproblémová komunikace s majitelkou, ochota, snaha a vstřícnost. Dokonce mi sehnala kytku, kterou ještě tehdy neměli v nabídce a kterou jsem sháněla.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 172.6 (?), 9.10.2017 21:02

Objednala jsem si rostlinky několika druhů rostlinek, přečetla jsem si i ceník a byla bych ochotná i tyto ceny dát za vzácné druhy, ale v odpovídající kvalitě. To co mi přišlo mne šokovalo. Veliká krabice plná pomačkaných novina a na dně naskládané pod touto vrstvou novin, maličké rostlinky, sotva zakořenělé řízky, pravda Streptocarpus měl již jedno poupě, což je samozřejmě možné, ale polovina rostlinek, byla vysypána z kelímku. Balík jsem stejným způsebom vrátila, opět jsem zaplatila poštovné i s příplatkem za "živé rostliny" (jak by mělo být označeno" a křehké. A žádala vrácení peněz. je to již 14 dní a žádná odezva, ani peníze, ani reakce na email. Toto je tak na ČOI.

Hanka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 167.197 (?), 24.10.2018 9:23

varování před firmou DAFRAL

Přikládám opis korespondence z 9. září 2018

já -
Dobrý den, čirou náhodou jsem se dostala na vaše stránky a chtěla bych se zeptat, zda je možné objednat tyto rostliny, jejichž název jsem u vás na stránkách zkopírovala a přidám ještě indickou azalku, u té jsem nezjistila název a tak jsem stáhla váš obrázek oné azalky a přikládám jej.
KALANCHOE KALANCHOE PORPHYROCALYX
CLIVIA MINIATA CITRINA - žlutý květ - 250,- Kč
PLECTRANTHUS rýmovník s bílým okrajem
PLECTRANTHUS rýmovník - světle zelené listy s tmavozelenou kresbou rub listu fialový
ZEBRINA 2
Předem děkuji za odpověď

reakce od firmy DAFRAL -
Dobrý den,  Vaše objednávka byla  přijata a  zapsána pod  č. 2625.  Děkujeme.  Dopěstuji a připravím,  následně budu  e-mailem avizovat  odeslání rostlin.
Mějte pěkný  den a  s pozdravem   Alena Jarošová



16. 10 DAFRAL
Dobrý den,  vypěstované   rostliny podle  objednávky č.  2625 Vám  odešlu v  pondělí 22. 10.  prostřednictvím České  pošty.
S přáním  krásného dne  Alena Jarošová 

16 října 2018 nepadlo ani slovo o tom, že klívie se žlutým květem je dlouhodobě nedostupná...

Naivně jsem poděkovala za zprávu a těšila se jako blázínek, hlavně na klívii citrinu. Podezřele lehký balíček dorazil odpoledne, cena s poštovným rovných 500 korun. Ještě jsem si pomyslela, že firma udělala nějakou slevu, a pospíchala jsem rostlinky vysvobodit z krabice. Čekalo mě velké zklamání, nejen, že nedorazila klívie, DAFRAL neposlal ani azalku. Uvnitř byl rukou psaný dodák,  se vzkazem, že klívie citrina je dlouhodobě nedostupná a že se ozvou, až bude k mání. O azalce ani zmínka.  Zarazilo mě i poštovné za tak lehký balíček i s promočenými letáky všehovšudy 600g činilo 190 korun a balné bez bublinkové folie činilo 50 korun. Rostliny byly vytáhlé, křehké, jako kdyby je pěstovaly někde bez světla. Byly to nahonem vyrýplé nitky v malých plastových kelímcích. Když píšu nahonem, tak mám na mysli, že v těch kelímcích se rostliny ocitly těsně před posláním.  Kelímky byly do poloviny naplněné zeminou a přelité vodou, která rozmočila smotané noviny obtočené kolem krčku  a tím pádem se ze dvou kelímků zemina cestou vysypala. Celé to bylo upěchované pouze zmuchlanými rozmočenými letáky!!

Nechápu, proč jarošová nenapsala, hned v úvodu, ani při druhé zprávě, že klívie je dlouhodobě nedostupná a proč se vůbec nezmínila o indické azalce. Takže já jsem za dva vytáhlé rýmovníčky, dva stonky voděnky a výtáhlou kolopejku u které se možná nedočkám kvetů zaplatila rovných pět stovek. Kdybych to věděla předem, asi bych balíček ani nepřijala.

Četla jsem na internetu i další, podobné záporné reakce na tuto firmu, kde psali rozhořčení lidé, že čekali na rostliny i půl roku a když se dočkali, byli na tom podobně, jako já.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 167.197 (?), 24.10.2018 9:29

Ještě přikládám fotku rostlinek, jak vypadaly po vybalení, zapomněla jsem ji v rozčilení vložit

Eva

rostlinky
rostlinky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika