Vretenova sekacka Fiskars Momentum



pefito - (47) - 49.182 (?) 
31.3.2013 18:56, zobrazeno: 9056x

Rad by som sa opytal skusenejsich, aku maju skusenost s touto vretenovou kosackou. Cenovo nepatri k tym najlacnejsim, ale zrejme ani do spicky v segmente. Bol by som zvedavy ako Vam sluzi, resp. ake ste poculi na nu referencie.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 1.83 (?), 2.4.2013 23:54

Prakticku skusenost nemam, lebo stoji doma nedoknuta a kvoli snehu este nie je co kosit... Ale ked som ju kupoval, pozeral som desiatky recenzii na amazon.com a cez 90% bolo pozitivnych. Ked uz dokonca aj lenivi americania povedali ze s tym kosia radsej ako s benzinovou, isiel som do toho aj ja :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
pefito - (47) - 49.182 (?), 6.4.2013 14:00

V podstate u mna by bolo rozhodnute, len na velkost tejto kosacky mam asi maly travnik. cca 90 m stvorcovych. Mozno by stacila aj mensia. Laka ma vsak nastavitelna vyska. A slusne recenzie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 153.9 (?), 16.5.2013 4:42

Jaká je realita? Vezme to i vyšší trávu? Ohýbá se plevel a zůstává trčet? Je lepší Fiskars nebo Husquarna?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 21.143 (?), 28.8.2014 11:35

Dovolte abych se podělil se zkušeností s touto sekačnou. Co se zpracování týče, tak nemám výhrad. Lehkost sečení hustší a vyšší trávy je poměrně dobrá pomáhá tomu dobré zpřevodování, sběr trávy do koše je cca 90 % něco zkrátka odletí do strany. Pro mne je u vřetenové sekačky nejdůležitější kvalita střihu při nízkém sečení proto jsem ji kupoval, navíc v mém případě jen na překlenutí doby než budu mít motorovou vřetenovku. U této sekačky při správném seřízení přítlaku vřetene (musí stříhat papír) a ostrém vřetěni je kvalita sečení velice slušná, nicméně pouze do výšky sečení 3,5 cm (druhé nejnižší nastavení). Při nastavení 2,5 cm a hustém kostřavovém drnu to je docela problém, jelikož často spadává koš a na trávníku se již tvoří manžestr (dáno 5 nožovým vřetenem a malými otáčkami).

  Závěrem ji mohu doporučit těm co hledají tichou sekačku na výšku kosení 3,5 cm a více a samozřejmě budou-li kosit častěji. Ideálně 1x za 4-5 dní, pak budete spokojeni. Pokud hodláte sekat vyšší a řidší trávu kolem 7 - 10 cm tak by to nemělo činit problém, na toto sečení je to asi jediná použitelná vřetenovka. Nastavení výšky sečení je bohužel pouze po 1 cm což mne úplně nevyhovuje.  Dle mne bylo záměrem výrobce spíše vyrobit vřetenovku na vyšší trávu, jelikož jiné ruční vřetenovky mají nastavení spíše cca 4,5 - 1 cm. Srovnával jsem ji z vřetenovkami od Brillu a Husqvarny. U obou těchto firem bylo lepší nabroušení vřetena z výroby než má Fiskars (musel jsem to dobrousit lapovací pastou). Fiskars jsem zvolil z důvodu předního umístění koše (lepší sběr) a vyšších převodů otáček vřetene. Uváděná "bezkontaktní" technologie sečení jak u Fiskarsu tak Brillu je dle mne nesmysl, jelikož aby sekačka opravdu kvalitně sekala tak tam mírný kontakt (setiny až desetiny mm) vřetene se spodním nožem musí být, nicméně toto je dáno seřízením, jak Fiskars tak Brill nebo Husqvarnu si seřídíte aby stříhala papír po celé délce vřetena. Martin S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika