Postřik proti kornatce



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 120.70 (?) 
6.9.2016 6:44
Ďakujem za informáciu. ešte prosím o Váš názor, či rozvoj kornatky môže podporiť aj nadmerná dávka dusíka. V mojom prípade som pozoroval kornatku najprv v úzkych pásoch kde sa mi pravdepodobne prekrývali dráhy posypového vozíka. Hnojil som v apríli Ureou Stabil cca 20 g/m2, čo zrejme už samotné boli privela. Nepozoroval som však žiadne príznaky prehnojenia dusikom.8
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 120.70 (?), 6.9.2016 7:16
Ďakujem za informáciu. Hodne by mi pomohlo, keby ste si spomenul na meno dodavateľa Armorexu v Brne, kam dosť často chodím.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 41.38 (?), 6.9.2016 8:34

Dusíkem, resp. jeho vyšší dávkou to nebude. Mimo téma, posypový vozík není dle mne na hnojení moc vhodný. Jednak je tam problém s dodržením stejnoměrnosti posypu (překrývání souvislých pruhů, nebo naopak volné pruhy), také většinou z vozíku nejdříve padají drobnější "kuličky" a pak až ty větší, což je dáno nastavenou štěrbinou. Kvalitní ruční rozmetadlo je opravdu daleko lepší.

Tou zmínkou o hnojení v dubnu máte na mysli, že jste hnojil naposledy v dubnu?, pokud ano tak se kornatce nedivte. Trávník potřebuje hlavně vyrovnanost. Dusík se vyplavuje poměrně rychle, hnojit za delší dobu než dva měsíce je málo i když se použije hnojivo, kde to připouští :-).

Za dobu co se s kornatkou v trávnících setkávám, se mne potvrdilo toto : opravdu častá vertikutace (kornatka přežívá ve stařině a i na listech) s přihlédnutím ke složení trávníku - travním druhům (některé plstnatí více jiné méně a jsou na kornatku jinak citlivé). Správná zálivka, trávník nesmí být suchý, ale také ne zalévaný 2x denně ráno a večer. Hlavně ne každý večer trochu, to raději ráno. Takto častá a většinou krátká zálivka spolu s plstí jsou dobrým základem pro její rozvoj. Na druhou stranu opravdu nesmí prosychat, to ji tam máte pak také. Mám vypozorováno, že trávníky často (třeba i 2x denně) velice krátce zalévané, trpí suchem více než stejný trávník zalitý 1x týdně velkou dávkou. Horní část s plstí dokáže pojmout nemalé množství vody a ke kořenům se pak nedostane téměř nic. Správné hnojení (dostatek a pravidelnost bez výkyvů), osobně mám vyzkoušeno, že v počátích rozvoje stačí u trávníku v jinak dobré kondici trochu více pohnojit a je to OK. Trávník mám doma hlavně z kostřav, které jsou na kornatku hodně citlivé a tak jsem si zažil své. Letos mám první rok, kdy prakticky nevím co kornatka je. Je to však velice problematiká choroba a někdy i přes tu nejlepší péči je silnější než vy. Také to ovlivní okolní zahrady, když sousedé budou mít kornatky plný trávník tak je to pak ještě těžší.

V Brně armorex prodává pan Volejník firma greengreen.cz.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.227 (?), 6.11.2017 12:51

Ve Frýdku-Místku prodává ARMOREX firma Anglický Trávník-Lískovec u Frýdku

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.227 (?), 6.11.2017 12:43

Zakoupil jsem púl litru ARMOREXu. Použil jsem jej celoplošně a do měsíce jsem měl kornatku všude. Spíš mi připadá, že ji to prospělo.

Nehledě měsíc česnekový zápach.

Nyní jsem silně vertikuloval, dám před zimou nějaké uspávací hnojivo a na jaře uvidím. Ale armorex už ne

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 234.157 (?), 9.8.2016 21:24
Dobry den Martine. Asi pred 4 mesici jsem bojoval s kornatkou. Ted po 4 mesicich se mi asi objevuje znovu. Viz foto a nekde uz jsem nasel takovou tu ruzovou hmotu😧. To to budu muset kazdy rok resit. V travniku mam vice stariny ale hnojim. Dekuji a prikladam aktualni foto
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 234.157 (?), 9.8.2016 21:25
Foto

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 41.38 (?), 10.8.2016 10:06

Dobrý den,

bohužel kornatka je velice vytrvalá, určitě to chce průběžně odstraňovat stařinu, plsť, jelikož v té ona také přežívá. Správná seč, hnojení a závlaha je pak základ. Pokud ji máte v trávníku tak pamatovat, že se přenáší sečením, vodou a chůzí. Tedy pokud je jen na malé ploše tak nesekat najednou s ostatní částí trávníku a mezi sečením ošetřit nože fungicidem. Je však možné, že i přes veškerou snahu ji tam budete mít za rok znovu. Z možných postřiků, které mohou pomoci v boji např. Ortiva nebo Rovral nebo jak zde bylo již pozitivně zmíněno pak biologický přípravek Armorex. Osobně bych se přimlouval za Armorex, sám pokud budu mít problémy s kornatkou tak do něj půjdu také. Z více zdrojů vím, že jsou na něj pozitivní ohlasy. Bohužel cena je vysoká, ale zase ne tak, že by se to nedalo. Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 4.174 (?), 25.7.2018 23:32

Dobrý den, 

Zkusil jste již Armorex? 

Nemáte zkušenost s Likvidátor travní plsti FLORIA 7,5 kg?

Dekuji za reakci

Marek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
rds76 - (5) - 0.1 (?), 9.9.2016 12:18

Pokud se objevi kornatka, doporucuji ihned prihnojit dusikate hnojivo. Ted jsem se vratil z dovolene a po 14 dnech kornatka a travnik v ubohem stavu. Nemam zaden top green a bezne hnojim Pure SportGolf nicmene nejlepe se mi osvedcuje Pure Fairway+, ktery ma zvyseny podil dusiku. Po 5ti dnech po prihnojeni a poradne zalivky je travnik opet zpet v kodici. Obecne mam vypozorovano ze Sport&Golf moc nefunguje, je to dano nejspise ne uplne idelani pudou pro travnik (tezka puda), kterou se ale postupne snazim vylepsovat aerifikaci+piskovani.  Fairway+ dela s beznym zahranim travnikem opravdu divy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika