Nerovnomerny rust travniku



MartinH - (2) - 32.82 (?) 
6.6.2017 22:05, zobrazeno: 5518x

Dobry den, mel bych jeden dotaz. Mohl by mi nekdo poradil jestli muj problem souvisi pouze s nevhodnym secenim a nebo je to kombinace vice veci najdnou. prikladam foto, kde je patrne, ze travnik neroste rovnomerne, vytvareji se mista, kde je krasne zeleny a naopak mista kde je ridky a schne. Secu na cca 4 cm rotacni sekackou, hnojeno zatim 1x. Travnik je Parkova smes exclusive od Roznovska travni semena. Prikladam foto.


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 39.3 (?), 7.6.2017 8:42

Dobrý den,

pouze a sečí to nebude, nezle Vám odpovědět zcela přesně bez znalosti půdních, vláhových a dalších podmínek co tam Váš trávník má. Prvně je důležité vyzkoušet jak je to s vlhkostí, zda ta horší místa netrpí více suchem, divil by jste se jaký může být rozdíl i na malé ploše. Potom jak je to s kvalitou půdy, zda je všude stejná a jak je tráva zakořeněná. Potom samozřejmě fleky vytváří dostatek či nedostatek živin v půdě, pokud jste např. hnojil ručně bez rozmetadla tak hned máte jednu příčinu jasnou. Tedy může to být od rozdílného množstí živin v půdě, nerovnoměrné vlkosti půdy či od rozdílné kvality půdy samotné. Předpokládám, že se jedná o nový trávník.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
MartinH - (2) - 32.21 (?), 7.6.2017 17:57

Dobry den, 

dekuji za reakci. Travnik byl zaset na puvodni zemine, kde 3 roky rostlo neco teda vice-mene vse.

Vse se vytrhalo, porylo, projelo kultivatorem a bohuzel vzhledem k velice velke rozmanitosti vsech plevelu prisla na radu i nejaka ta chemie.

Trava je zaseta loni na jare, takze cca 1 rok. Mate pravdu, ze hnijivo rozhozeno rucne, ale takovy problem nastal az po 2 seci se stoupajici teplotou. Po sekani se zacala objevovat sucha stebla a na urcituch miste z jednoho trsu vyroste cca 5-6 stebel a zbytek schne.

Jde mi spise o to, jestli je to spise o hnoojeni, seceni a zalivani, nebo je tam jeste nejaky problem s nejakym plisne pripadne jinych onemocneni.

Vcera jsem objednal vretenovku a dalsi krok bych videl na aplikaci hnojiva napr postrikem + rozhozeni kremiciteho pisku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 39.3 (?), 8.6.2017 8:54

Dobrý den,

jak jsem psal bude to u Vás asi souhra více věcí, zkoušel jste dělat sondu jak je v těch "suchých" místech vlhká půda, jak a kolik zaléváte? jen srážky v tuto roční dobu nestačí. Hnojení se neprojeví hned, záleží jak začne rychle hnojivo působit, pokud neprší nebo nezaléváte tak nepůsobí jelikož se nerozpouští. Choroby nyní neřeště, důležité je správně a hodně zalévat, hnojit a sekat. Dělal jste vertikutaci či není již potřeba? Rozhození písku v tuto chvíli nic nevyřeší a hnojení postřikem nedoporučuji, jelikož si v tuto roční dobu trávník akorát tak spálíte. Hnojit jste měl již loni a pravidelně, půda může být chudá na živiny a i proto pak trávník roste nerovnoměrně, navíc tím hnojením ručně jste to dle mne ještě více zvýraznil.

Udělejte si sondu na více místech jak je to s vlhkostí půdy, složením zda je jílovitá nebo jaká, od toho bych začal. Pak budete mít představu kolik trávník potřebuje na daném místě vody, případně můžete pokud bude půda hodně tuhá a trávník nebude mít hluboké kořeny přistoupit k aerifikaci a zapískování děr. Hnojte pravidelně dle návodu výrobce hnojiva. Sekejte často a ostrou sekačkou. Jinak vřetenovka není spása problémů, je to jen vyšší level kvalitního sečení pro dosažení hustého a nízko střiženého trávníku. Při neznalosti lze vřetenovkou napáchat více škody než užitku, jelikož není možné s ní např. sekat přerostlou trávu, ruční neposeče tuhé listy trav apod.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika