Hnojivo na trávník



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 93.178 (?) 
13.5.2009 10:22, zobrazeno: 97148x

Zdravím všechny zahrádkáře, dovolím si založit toto téma, kde by mohli uživatelé psát své názory a doporučení na vhodné travní hnojivo. Je tu poměrně rozsáhlá diskuze na téma užití Travinu a tomu bych se rád vyhnul (je to hnojivo s herbicidem a bylo to již poměrně probráno nejen doktorem Vysloužilem či Danielou a dalšími). Pokud máte nějaká doporučení na vhodná hnojiva, podělte se prosím.

Osobně jsem používal několikrát za rok hnojivo koupené v OBI (takový "kýbl" žlutých granulek), obyčejně rozhozem rukou a zalitím.

Mohli byste mi doporučit hnojivo vhodné pro založení novího trávníku, co se zapracovává do půdy?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Vacino - (35) - 232.59 (?), 13.5.2009 11:58

Už jsem se o tom několikrát přesvědčil, že obecně platí, že opravdu kvalitní osivo, hnojivo apod. nekoupíte v hobbymarketech typu Obi. Pokud chcete mít opravdu špičkové travní hnojivo musíte ho koupit u odborné firmy, která se tím zabývá. Dalo mi to hodně práce a času abych našel to pravé. Já jsem na radu své kamarádky koupil celý 25 kg pytel travního hnojiva Rasen Floranid od německé firmy Compo, která mimo jiné dodává toto hnojivo pro bundesligové fotbalové týmy.  Celý pytel vyšel cca na 1.800,- bez DPH, tedy 1 kg na 72 Kč. Za tuto cenu nekoupíte skoro žádné komerční hnojivo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 248.30 (?), 13.5.2009 13:32

Díky za informaci! Také se domnívám, že kvalita osiv a hnojiv z hobby marketů nebude závratná, a proto jsem rád za jakékoliv doporučení.

Podle informací z internetu je Rasen Floranid od firmy Compo pomalu působící jemně granulované hnojivo s dusíkem vázaným v několika formách pro snížení jeho vyplavování do spodních vod. Užití pro středně až vysoce udržované trávníky hřištních a okrasných ploch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 93.178 (?), 15.5.2009 9:29

Stačí při zakládání trávníku použít klasické NPK hnojivo jako Cererit (který bych rotavátorem zapravil do půdy) nebo je vhodnější použít něco jiného?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Vacino - (35) - 232.59 (?), 15.5.2009 15:06

Podle mě při zakládání trávníku není nutné hnojit, firma Eurogreen dělá hnojivo Start, ale neznám jeho okamžitý účinek. Každopádně dodržet zásady kvalitního podkladu, to nepodcenit, kvalitní travní substrát s přidaným křemičitým pískem, žádný jíl, jinak budete další roky na trávníku dřít jako já nyní. Pokládal jsem travní koberce na jílovitou půdu bez travního substrátu a velice toho lituji.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 248.30 (?), 15.5.2009 15:33

Na Vámi zmíněnou variantu se podívám... už jsem narazil i na něco od Wolfu, ale ta firma se mi zdá mít své produkty dost cenově "nadhodnocené". Třeba cena jejich travní osiva Supra, o kterém jsem chvilku uvažoval, je asi dost přemrštěná.


Narazil jsem v nějakém letáku Hornbachu (ale samozřejmě i jinde:-) na upozornění, podle něhož je vhodné dát do substrátu nějaké základní travní hnojivo. Rozbor půdy nemám, tak nevím přesně, co bych měl doplnit. Proto jsem uvažoval o nějakém tom NPK hnojivu - kvalitní základní hnojení prý zkrátí dobu, za kterou je trávník narostlý tak, aby se po něm dalo chodit, až o 50% - tento "vysoce objektivní" výrok beru s rezervou... ale využití základního hnojení svou logiku nejspíš má.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 248.30 (?), 15.5.2009 16:04

Vypadá to, že právě ten eurogreen vyrábí nějaká divize Wolfu... každopádně 25kg startovního hnojiva nemůžu využít. Mám jen asi čtvrtinovou plochu, než bych pro 25 kg najednou využil. Tak možná vážně ten cererit... asi stačí, když tam bude dost živin do prvního hnojení na povrch trávníku, tedy asi na 2 měsíce, pak už budu "granulkovat" z vrchu, či hnojit přímo na list, jestli budu mít dost trpělivosti a nářadí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 159.204 (?), 18.5.2009 8:06
Dobrý den. Kde konkrétně toto hnojivo zakoupit?? Na netu jsme žádný shop nenašel.Našel jsem jen jednoho dodavatele který my to jako soukromé osobě prodat nechce... Děkuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Vacino - (35) - 232.59 (?), 18.5.2009 9:11

Myslíte Rasen Floranid ? Já kupoval od Agroefekt, to je podle mě jediný dovozce, jejich sklady jsou kousek za Prahou, obec Mstětice. Ale prodají pouze celý pytel 25 kg...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 248.30 (?), 18.5.2009 10:01

Ještě jsem to objevil u jednoho prodejce. Nejsem si jist, zda to komunitou nebude považováno za reklamu... případně prosím administrátora o smazání příspěvku. Je to firma Chemicor, psal jsem jim mail a informoval se na cenu a dopravné. Ještě jsem objednávku nerealizoval, protože stále přemýšlím, jestli bych ještě něco nepotřeboval - nerad objednávám dvakrát. Každopádně to bude také jen ve 25 kilových pytlích. Ale jak psal pan Vacek, ten pytel se neztratí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika