Co na mech

host - 77.130 (?) 
11.3.2014 12:48

Chm, koukám, že to bude neřešitelný problém, tak já budu doufat, že se mechu daří jen letos, že nebyla taková zima a že to dolomitický vápenec zatím zachrání a tráva poroste jak o život a mech ji neutlačí, abych neměla mokrou sedinku, když si sednu do trávy :-)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 105.107 (?), 11.3.2014 15:30

Osobně si myslím, že hlavní příčinou mechu je trávníkový substrát, ze kterého se vyplavil vápnk a zbyla rašelina, která mechům vyhovuje. Dle Arosu je substrát rašelina, kompost, písek a úpprava pH - tedy vápenec. Rašelina ani kompost trávníku moc nevyhovuje (mě v místě s vyšším obsahem kompostu tráva vymrzá a chytá sněžnou plíseň, na místech s "s hlínou" roste dobře.) Mech bych vyhrabala, povápnila bych, přidala písek a dosela. Problém může být i druhem trávy - pokud je místo vlhčí může mít problémy jílek vytrvalý, který je základem hřišťové směsi a obnovy a pod. Mě tyhle druhy trávy přes zimu zašly nebo velmi zeřídly. A tím má mech navrch.  Mě se víc osvědčily Směs do stínu nebo parková, které zimu přežily lépe.

Další problém může být hodně nízko posekaný trávník a tím podpora mechu.

Pokud byste přijala možnost chemie zkusit postřik modrou skalicí. Na střechu to rozhodně pomáhá.

EM

host - 175.130 (?), 11.3.2014 19:09
Dobrý večer. Tazetelce jsem chtěl jenom ukázat jinou cestu. Ironie na tu si nehraju. Téměř každý večer chodím na zahrada.cz a čtu si jednotlivé rady. Jsem rád za to, že se zde kultivovaně hovoří o jednotlivých problémech a člověk si může rozšířit své znalosti. Zdeněk
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz