Boj s lipnicí roční



host - 98.35 (?) 
14.5.2020 13:30, zobrazeno: 1112x

Poslední smysluplná správa ohledně zkušeností je na tomto portálu z roku 2017. Zkoušel jsem se doptat na ostatních forech ale nikdo na nich nereaguje více jak měsíc proto zakládám nove forum.

Nebudu přepisovat diskusní staré příspěvky to si každý vyhledá sám, zajímalo by mne jaké nove poznatky, zkušenosti máte. Za poslední roky se některé prostředky přestali v CR prodávat (nebo alespoň v malých objemech) a některé další přibyli.

Já sám jsem se snažil v posledních 2 letech zbavit LR manuální prací :) ale je to z roku na rok horší. Desítky hodin vyhozené oknem. Zkoušel jsem použít bezúspěšně travní semeno Barenbrug. Možná tepla zima...

Vertikutace od začátku roku min 6x některé místa jsem projel i 15xJsem v stavu ze je mi to začíná byt úplně jedno (když zavřu oči tak ji vidím :) a jsem pomalu ochoten na ni nalít Roundup a zvažuji odborní pomoc :))

Tak teď vážně, Targu použít nemůžu. Puma Extra nejblíže Rakousko nedoručují do CR. Skusim Sencor Liquid a v záři Stomp. Mozna zkusím Agil který mam doma i když je prý podobny Targe.

Literární údaje hovoří o příznivém působení růstových regulátorů na regulaci tohoto plevele – redukují kvetení, a tím množství semen (Modus – registrován do trav na semeno, Regalis – registrace pouze do jabloní, Primo Maxx – v registračním řízení do trávníků)
A když se opět začne létat tak možná zkusím poprosit někoho, aby dovezl vhodný přípravek z USA

Zajímavý elaborát z roku 2018

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 140.41 (?), 17.4.2021 14:30
Dobrý den, jak jste nakonec bojoval minulý rok s tou Lipnicí?? Vyzkoušel jste nějaké postřiky?? Vloni na podzim jsem zakládal trávník a letos na jaře se mi zdá že to bude sama Lipnice.Celou zahradu jsem prebagroval a všechnu hlínu odvezl pryč. Navozil jsem 30 M3 zahradního substrátu ale práce asi přišla vniveč. Přemýšlím že postříkám stompem ale už je asi pozdě. Nakoupil jsem ještě pumu extra a Sencor liquid tak také přemýšlím že vyzkouším na kousku jak bude fungovat. Dále jsem přemýšlel a koukal nad přípravkem Primo maxx (nejblíže se dá koupit ve Velké Británii) Děkuji za každou radu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika