Aerifikace - kremicity piesok



Stránky: 1,  2   
KarolS - (8) - 180.231 (?) 
22.9.2016 20:41, zobrazeno: 26185x

Dobry den,

chcel by som sa opytat odkial beriete kremicity piesok na pieskovanie travnikov. Totizto neviem sa nikde dopatrat kde by ho mohli mat. Okrem teda vrecovanych baleni za nehorazne sumy. Jedna sa o lokalitu Bratislava pripadne okolie. Predajne kameniv som uz nejake navstivil ale zatial bezuspesne.

Dakujem za rady a odpovede.

Karol

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 175.138 (?), 22.9.2016 21:24

skuste piesok bodka sk

je to BA cca 13km, tam to maju urcite na tony

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 152.226 (?), 22.9.2016 22:27

mozem potvrdit, ze zahoracky piesok je lepsi ako ich vino.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
KarolS - (8) - 180.231 (?), 23.9.2016 13:46

Dakujem,

tychto poznam zial na prevadzke v Zahorskej to nemaju... ale akurat som volal na prevadzku Senec a tam maju, blizsie uz asi nezozeniem tak len pre info ostatnym... 60 Eur/tona, dovoz 2,28/km.

:-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 41.38 (?), 23.9.2016 14:00

Ta cena je dobrý úlet, pokud je pískovna daleko tak i prodejce musí zakalkulovat cenu dopravy do ceny písku, ale toto je fakt moc. V ČR se ceny za tunu kvalitního čistého křemičitého. písku z Provodína nebo ze Střelče pohybují u dobrých prodejců kolem 550 Kč bez DPH za tunu. Pískovny pak křemičitý prodávají kolem 280 Kč za tunu, při velkém odběru pak i za méně. Nejvyšší cenu jsem v ČR videl něco přes 1000 Kč za tunu. Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 17.210 (?), 23.9.2016 14:15

Co nemaju piesok? Cele zahorie je na piesku a pokial viem stavby v BA su zive z tohto zdroja. Odvazaju to velke auta aj s privesmi po okolitych velkych stavbach a stavebninach. Neviem ktora prevadzka, ale ked sme brali za aviu piesku, tak lyzicu len tak pootvorili a hned zavreli, pretoze by to auto nezvladlo. V zahorskej mozno maju skor strkopiesky, ale uzrcite sa da zistit kde to maju na zahori.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
KarolS - (8) - 62.183 (?), 26.9.2016 13:25

Piesok maju skoro vsade, problem je, ze na pieskovanie travnikov sa nepouziva zasypovy ani klasicky s podielom ilu resp. hliny. Co som sa docital na tomto fore ale aj inde tak na pieskovanie je najlepsi kremicity piesok frakcie 0-2mm. A takyto piesok nemaju vsade resp ja som nasiel, ze ho maju iba v spominanej firme a iba na prevadzake (ustredi) Senec(Turen), dokonca ho nevedia doviezt ani na inu prevadzku (mne blizsie-Zahorska), co sa tyka normalneho piesku ten maju ako aj ostatne kamenivo za normalne ceny okolo 6-10 Eur za tonu, no a ked som volal s panom na pobocke v Senci tak sa ma hned opytal na co potrebujem ten kremicity piesok, ked som povedal, ze na pieskovanie travnikov a ked som sa chcel ubezpecit, ci dany piesok nema podiel ilovitych/hlinenych casti tak mi odpovedal, ze tento piesok pouzivaju na pieskovanie travnikov a ze cena je 60 Eur/tonu... ze to je taky piesok, ze ked date kopu na slnko tak sa rozuteka... co ma presvedcilo, ze to je ten kremicity piesok... aj ked cenu ma ako keby bol zlaty :D... tiez sa mi zda ta cena vysoka ale neviem kde inde zohnat ten piesok a rad by som to stihol zapieskovat este tento rok :(

tak neviem asi budem musiet tu cenu prijat... ale ked tak nad tym rozmyslam tusim Vy pan MartinS ste spominali, ze pieskujete resp miniete cca 15 kg/m2 pri rozteci 7x7 cm a 16 mm co predpokladam, ze ste docielil aerifikacnymi vidlami, ktore tiez vlastnim takze ta spotreba bude rovnaka, no a na mojich cca 100m2 by som teda potreboval iba 1,5tony... no a ked vravite, ze u vas mate normalne ceny neviem ci nebudem hladat dalej a ako tu uz aj ini spominali poobzerat sa po tom piesku niekde na zahori, co mi je aj blizsie

...resp vedeli by ste mi odporucit aj nejaku inu alternativu toho kremiciteho piesku? viem, ze by nemal mat hlinu v sebe ale su rozne druhy resp oznacenia tych pieskov... napr dany predajca ma v ponuke "stavebny kremicity piesok 0-1" uz v cene 14,40/t... v rovnakej cene ma aj "ostry piesok 0-4", potom "0-3 piesok (skridlársky, poter)" za 20 Eur/t... ten za 60,- v cenniku nemaju tak neviem co je to za piesok ale tu cenu som pocul jasne a viackrat mi ju zopakoval :(
 

inak pan MarinS, Vas by som sa rad opytal na dalsie veci ohladom hnojiv a postrekov proti burinam v trave... ale nechcem to sem miesat tak skusim najst nejaku temu a tam sa opytat ;-)

dakujem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 41.38 (?), 26.9.2016 13:56

S křemičitým pískem na Slovensku Vám asi moc nepomohu, znám pár trávníkářů ze Slovenska a též měli problém s jeho dostupností. Obecně, nemusí to být za každou cenu čistý křemičitý, byť je nejlepší. Důležité je, aby měl frakci kolem 1 mm, když to bude obyč. písek 0 - 1 mm a nebude to prach, budou tam ostřejší částice tak lze použít také. On ten podíl jílovité složky je dnes i v nekřemičitých píscích obecně docela malý a když není nic jiného tak lze použít o obyč písek. Co nedoporučuji je písek frakce vyšší jak 2 mm. Použitelný je např. i jemný říční písek frakce do 2 mm, bohužel vysoce nedostatkové zboží.Zkuste zavolat na místní golfová hřiště co používají oni, třeba budou ochotní Vám i něco málo prodat.

Daleko důležitější je správná aerifiakce, postup a příprava. Písek by měl být co jevíce suchý. Trávník vyčistěný od plsti, nízko posekaný. Písek, čím více suchý tím více jej dostanete do děr. Problém je ten, že mokrý písek díru zalepí a i když později proschne tak se tam toho již moc nedostane. Nově mám duté hroty o průměru 21 mm, používám zde mix písku a 5 % biovinu. Pískování do 21 mm děr je hračka. Funguje to i s "vlhčím" pískem.

Pokud máte nějaké jiné dotazy tak mne klidně pošlete soukromou zprávu, máte registraci tak je to možné. Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 105.132 (?), 26.9.2016 17:18

Najlepsie sa pozriet po nejakom blizkom obchode - hornbach, Bau, prespor alebo cokolvek ine, kde predavaju piesok na velke mnozstva (nie v pytloch za majland). Doprava bude lacna, ak je to blizko. V prespore nabagruju minimum 500 kg akehokolvek sypaneho materialu ci uz strku alebo piesku... v hornbachu to bude podobne, v mensom predavaju na kyble za vyssiu sadzbu, ale v malom sa to oplati aj tak, preveziete aj osobnym autom, co dramaticky znizi naklady za dopravu. Viac piesku - treba minimalne nejaku multikaru, privesny vozik je o nicom. Ja ked kupujem piesok na lekna tak beriem do osobneho auta do vedier a to mi staci. Ujde sa aj do travnika.

Co sa tyka obsahu ilov. Ked som staval, doviezli mi piesok z roznych lokalit v okoli BA, a nikdy sa mi v piesku netvorila kaluz, vzdy ryclo prepustal vodu a vyschynal. O to v travniku ide. Preto by som bral hocijaky piesok, ak nie je specifikovane, ze je urceny do pieskoviska s pridanim ilu. Taky ale byva velmi drahy, pretoze je to pripravena zmes a vacsinou vrecovany a v malom mnozstve.

...je pravda, ze suchy lepsie lezie do spar a dier ako vlhky..., ale pri dotyku s povrchom rychlo vlhne a hrudkovatie. Naopak, ja by som piesok rozniesol po ploche travnika metlou (ci uz suchy alebo vlhky). Na dobre nizko pokosenom traavniku to bude lahka praca....  prud vody z hadice uz spravi svoju pracu a dopravi - zmyje piesok kam treba - napriklad do ryh po vertikutacii. Namokro som aj sparoval zamkovu dlazbu a bolo to hotove rychlo na prvykrat- piesok do ryh natiekol, pricom na sucho to je opakovany never-ending proces. 

Idealne je pieskovat na viacejkrat. Ak vam dovezu vacsie mnozstvo a mate cas a chut a miesto na ulozenie piesku, aplikujte na viackrat....je to ako s hnojenim. Viac sa pieskovanie zhodnoti a piesok bude lepsie premiesany do substratu ak ho budete davat na viackrat. Dazdovky pomozu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
KarolS - (8) - 62.183 (?), 29.9.2016 14:04

dakujem za reakciu, spominane obchody som navstivil ako pisem vyssie ale bud nemaju co potrebujem alebo su drahsie ako obchody kameniv...

mate pravdu, ze to netreba s tym "kremicitym" pieskom prehanat..hlavne za tu cenu... a ma to aj svoju logiku... a ako pisete aj vy aj pan MartinS je dolezitejsia priprava a postup aplikacie ako samotny piesok (aj ked treba tam dodrzat tu max frakciu 2mm najlepsie), nakoniec budem brat asi  "stavebny kremicity 0-1mm"

ano asi budem postupovat aj podla vasho navodu s tou vodou, ale uvidim ako to dopadne ale ako vravite urcite to budem robit na viac krat... aj kvoli preschnutiu piesku aj kvoli casu aj kvoli mojmu vykonu (100m2 nie je vela no da zabrat :D)...a kedze to budem robit prvy raz asi mi to bude aj dlhsie trvat a nemam rad ukvapenu robotu takze sa s tym vyhrajem ;-)

dakujem za rady

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika