Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Při každém sečení bychom měli snížit výšku trávníku maximálně o 1/3 jeho výšky.

Např. při požadované výšce sečení 25 mm a nárůstu travní hmoty až o 2 – 3 mm za den v průběhu plné vegetace (květen-červen), je potřeba dodržet frekvenci sečení do 4 dnů (nepřekročit nárůst o více jak 1/3, což je u požadované výšky sečení 8 mm).

První den po seči listy trávníku jen regenerují a každý další den narostou v průměru o 2 – 3 mm, proto za 4 dny od seče máme trávník vysoký přibližně 31 – 34 mm a je nutné ho opět posekat.

Z tohoto příkladu může někoho napadnout, že při vyšší výšce seče například 35 mm se nám frekvence sečení může posunout na 5 – 6 dnů a při vyšších výškách sečení i na delší frekvenci než je 6 dnů. Jak ale ukazuje praxe i nejnovější poznatky, při frekvenci sečení vyšší než 5 dní v plné vegetaci nemá trávník snahu odnožovat a nehoustne.

Zalévání trávníku by se mělo provádět (samozřejmě s ohledem na počasí) méně často, ale důkladněji (jedno zalití 10 - 20 l/m2), např. při teplotách nad 30oC trávník potřebuje i 60 l/m2/týden.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika