Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

přesné určení z fotky je docela těžké, sice ve směsi máte kostřavu rákosovitou, která je širokolistá, ale ne zase tak moc a roste trochu jinak a má většinou světlejší barvu. Dále tam máte kostřavu červenou a jílek, obojí to na 100 % není.  Může to být i tzv. ostřice apod. Náletem z okolí se Vám do trávníku dostane lecos. V zásadě je to však jedno co to je, nedá se s tím nic moc dělat. Chemicky eliminovat jednoděložné trávy nejdou, pouze v kostřavových směsích, což defacto ta Vaše je. Můžete se pokusit na malé ploše provést postřik herbicidem a to Targou Super (ta jediná ve správné dávce nevadí kostřavám červeným) jílek a ostatní jednoděložné trávy ničí, ale máte tam jílku jen hodně málo a na fotce jsem jej ani neviděl, tak možná za pokus by to stálo. Ručně to dělat ve velkém je nesmysl bez jistého výsledku. Můžete to také celé předělat :-). Může se to však opakovat.

Další možností je přesít směsí s převahou lipnice luční a jílku. Lipnice to díky širšímu listu a tmavší barvě časem vhodně doplní. Sekejte však častěji a na nižší výšku. Tím, že sečete jak sečete tak nevzhledný efekt jen posilujete, navíc frekvence sečení 2x za měsíc okrasnému trávníku škodí, jelikož jej stále podsekáváte, nehoustne, spíše řídne, dochází tam k rozvoji nežádoucích plevelů a jiných nechtěných travních druhů, kterým vyšší a méně častá seč vyhovuje. Navíc tím i umožňujete kvetení a tedy další rozvoj toho do tam nemá být.  Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika