Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

bez toho aby se to vidělo, je vždy těžké poradit co bude lepší. Nicméně díky dostupnosti atd, tak zůstaňte pouze u rekonstrukce. Pokud dělat vše nově, tak aby to fungovalo i za několik let, tak té přesunuté hmoty by bylo strašně moc, což je u Vás nereálné.

K Vašemu zamýšlenému postupu (vertikutace + aerifikace + dosetí + hnojení OK). Nicméně aerifikace obyč vidlemi nebude a není moc efektivní. Pokud plánujete mít pěkný trávník a starat se o něj jak píšete, tak si rovnou objednejte aerifikační vidle, duté hroty min, 16 mm(ideál 19 mm, dá se to s výrobcem dohodnout). Prácnost stejná, ale výsledek diametrálně odlišný. Pokud se dělá aerifikace jen rycími vidlemi tak se do půdy nedostane z toho písku prakticky nic. Utužená půda se sice naruší, ale po čase to nebude znát. Mít pak pár mm písku na povrchu je k ničemu. Písek na aerifikaci vždy proschlý, je to pak jiný kafe :-). Po přesetí bych pak celou plochu pokryl slabou (0,5 - 1 cm) vrstvou trávníkového substrátu. Hodně to pomůže v klíčení nového osiva. Ještě poznámka k té zálivce, zavlažovat denně déle než do prvních stébel. Je potřeba si uvědomit složení směsi. První Vám vyklíčí jílky a pak třeba až za 20 dní začnou klíčit kostřavy a lipnice. Pokud by neměli podmínky tak jich moc vevyklíčí nebo po naklíčení zachsnout. Doporučuji tedy do prnví seče udržovat povrch vlhký.  Po aerifikaci pohnojte nyní již podzimním hnojivem. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika