Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Mech v trávníku je problém a vápnění je nejčastější rada, kterou dostanete, ovšem nezapomeňte, že jsou druhy mechů, které rostou dobře nejen na slunci, ale i v zásadité půdě, takže v tomto případě by bylo vápnění zbytečné.
Mech lze dočasně zlikvidovat postřikem (myslím že 600 m2 není zase tak velká plocha, pokud jste ovšem neměl na mysli 6000 m2), nebo vertikutací, vyhrabání železnými hráběmi nechci zmiňovat záměrně, protože to je jistě poslední možnost.
Mechu velmi prospívá zastínění, nízké sekání, zamokření půdy, zhutněná půda, nedostatečné hnojení (mechy jsou daleko skromnější než trávník).

Je potřeba, jestli se chcete zbavit mechu na delší dobu, pokud možno odstranit příčinu jeho vzniku, které jsou uvedeny výše. Je možná i kombinace těchto faktorů.

 Charakter růstu nebo druh mechu může napovědět. Pokud má mech v trávníku vzpřímený jehlicovitý vzrůst, zelené vrcholky a nahnědlé  spodní části je pravděpodobně půda suchá a kyselá.
Plazivý růst mechu (lodyhy v podobě drobných plavuní hustě pokrývající půdu) zelená až žlutozelená barva ukazuje na zastíněnou či špatně propustnou půdu. Mech s hustými polštářky tenkých shloučeně rostoucích lodyh je příznakem častého a nízkého sekání (méně než 3 cm).

Snad jsem Vám alespoň trochu pomohl.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika