Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zkušenost mám: v 99% případů byl postřik bofixem v pořádku; ale již dvakrát se mi stalo, že jsem tím samým postřikem důkladně vypálil trávník na celé zahradě - asi jako Vy. Jsem přesvědčen, že jsem ani v jednom případě nedal ani nadměrnou koncentraci a že jsem ani nezaměnil bofix za roundup.

Mohlo se to stát buď intenzívnějším postřikem plochy se vzrostlejším či na pohled odolnějším plevelem nebo třeba částečně ucpanou tryskou (takže stříkala jen v pásech) anebo (větším) přídavkem (intenzívnějšího) smáčedla anebo třeba taky zvýšením účinku herbicidu vlivem přílišného slunečního záření a vysokých teplot,,, anebo kombinací více takovýchto faktorů.

Na popálených místech se tráva sama od sebe nerozroste, je nutné ji nově založit (dosít). S klíčením trávy na těchto místech nebyl problém. Ale v současných vedrech bych se do toho nepouštěl. Počkejte na konec srpna.

(Ta vyšší koncentrace - to byla dobrá rada! :-) Poděkujte svému poradci a pozvěte jej na kypření a dosévání trávníku.)

Josef.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika