Jaký povrch na terasu



host - 166.78 (?) 
17.4.2009 21:28, zobrazeno: 43000x

Dobrý den, prosím o radu jaký povrch dát na terasu /balkon/ který je podslepen, původně byla na něm dlažba teraso která však protíkala, tak se zaizolovala IPOU a nyní když ji rozpálí slunce není prakticky pochozí.Neexistuje nějaký nátěr který je odolný vůči vodě a zároven tvrdý a pružný.Děkuji za každou radu.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 17.4.2009 23:31

nikoli, ale můžete použít některý ze systámů suchého kladení dlaždic na speciální hydroizolační systém

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 18.4.2009 8:29

tzv. na terče. Místo plastových terčů možno použit kačírek, do kterého bude betonová dlažba uložena, nicméně terče jsou kvůli možnému přehřívání hydroizolace lepší.
Záleží jen, jestli skladba podlahy terasy (min. dalších sedm sentimetrů nahoru) není omezena například prahem dveří na terasu. 
Ve stávajícím stavu nedoporučuji na hydroizolaci přes léto vůbec šlapat, natož tam umísťovat mobiliář.
Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 166.78 (?), 18.4.2009 19:02

Děkuji, ale co jsou to ty terče a v jaké cenové relaci je metr čtvereční, popřípadě která firma se tímto zabývá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 18.4.2009 22:24

Typická cena je od 7-12 kč/ks, na metr čtvereční jich spotřebujete podle velikosti dlaždic 12-16 kusů.

Doporučuji ale na terasu položit přes stávající nevyhovující hydroizolaci některou z moderních hydroizolačních bariér a to buď na bazi plastických syntetických pryskyřic, nebo speciálních hydroizolačních fólií (na trhu je jich speciálně pro balkóny a terasy nepřeberné množství, pro vás by byla nejlepší některá na bazi pochozí PVC hydroizolace se sklovláknitou výztuhou), stojí to za to.

Terče pro suché kladení dlažby vytvářejí svým rozmístěním pod dlažbou podlahový rošt. Terč s podložkou jsou určeny pro suché kladení teracové, betonové nebo kamenné dlažby za účelem zpochůznění zaizolovaného povrchu střech, teras, lodžií, dvorů a podobných ploch. Takto je možné dlažbu přímo položit na netuhé vrstvy střešního pláště. Na hydroizolační vrstvu ploché střechy není potřeba krycí betonová mazanina a maltové lože pod dlažbu. Chůze po takto položené dlažbě je velmi plynulá s měkkým došlapem. Nedochází ani k bočním pohybům dlaždic.
KONSTRUKCE:
Terč a podložka jsou vyrobeny z polypropylénu (PP). Terč má průměr 157 mm a výšku 15 mm. Z terče vystupují 13 mm vysoké kolíky, které svojí velikostí a rozmístěním určují spáru dlažby. Terčů jsou dva typy – pro spáru 4 nebo 6 mm. Vyrovnávací podložky mají výšku 3,3 mm, jsou určeny k vyrovnání nerovností a jsou společné pro oba typy terčů. Snadným rozlomením terče nebo podložky na dvě části vzniknou dvě poloviny využitelné na krajích dlažby. Rozlomením na čtyři části vzniknou čtvrtiny využitelné v rozích dlažby. Všechny části terčů i podložek vzniklé rozlomením využijete.

RYCHLOST ODTÉKÁNÍ VODY PODLE SPÁRY DLAŽBY:

Spára zůstává volná pro odtok dešťové vody. Voda odtéká spárami pod dlažbu, mezi terči a bočními otvory v terčích. Spáru dlažby 6 mm využijete u dlažby o rozměrech například 50 x 50 cm anebo tam, kde očekáváte větší přívaly vody a potřebujete, aby voda rychle odtekla pod dlažbu. U všech ostatních aplikací vystačíte se spárou 4 mm.

Existují i rektifikační terče-díky kterým můžete pod dlažcemi vést například některé inženýrské sítě. Jsou stavitelné a mohou být i velmi vysoké, ale to asi není problém, který potřebujete řešit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 24.141 (?), 19.10.2010 9:41

Toto navrhované řešení zaujalo i mě, protože řeším způsob položení dlažby na venkovní terasu. Je zde souvislá betonová plocha cca 8 x 3 m. Původně jsem chtěl nalepit klasicky dlažbu, ale v plocha je členěná dilatačními spárami a mám obavu, aby se dlažbu v těchto místech netrhala. Rozbíjet tento beton, který je zcela bez vad, žádné drolení či praskliny, je asi škoda. Ale samozřejmě vzhled je ošklivý, nový povrch je nutný.

Toto suché kladení jsem zatím nikde v reálu neviděl, máte někdo praktické zkušenosti, hlavně jestli jde skutečně o plnohodnotnou náhradu klasicky položené dlažby.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 218.23 (?), 11.2.2012 21:25

Co třeba terasové palubky twinson? Vytvořeno kombinací dřeva (přírodní vzhled) a PVC(dlouhá trvanlivost), jednoduchá montáž a hlavně dále bezudržbové..žádné penetrační a ochranné nátěry.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
sobik - (2) - 218.23 (?), 12.2.2012 18:54

Z materiálu Twinson máme terasu a zatím jsme spokojení, uvidíme časem, máme ji teprve pár měsíců.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.7 (?), 28.5.2013 10:52

Musi byt pri polozeni dlazby z dreva, alebo kompozitu na betonovy poter urobena izolacia proti vode? Terasa je prikryta strechou a povrch vyspadovany. Juro

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 217.62 (?), 24.8.2015 13:39

Já jsme volil jako dalžbu na terasu klasické dlaždice. Někdo ještě doporučuje dřevo (na mě je to moc práce) a někdo ještě zmiňuje WPC - u kterého nevím jak je to s cenou. Je to pěkné. Vydrží to dlouho. Pokud vám žena na jendu z nich neschodí 3 kg květinách s palmou a problém s udržou orpoti dřevu minimální.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika