Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

jak nejlépe postupovat?

Koupil jsem pozemek sousedící se zahrádkářskou osadou. Před nedávnem jsem s překvapením zjistil, že na mém pozemku je asi 20m od plotu k osadě ukryta studna osazená betonovými skružemi. Místo je v současnosti porostlé břízami, příliš tam nechodím a objevil jsem studnu až při čištění břízek.

Co se studnou?

Jistě byla založena po roce 1955, takže by byla vhodná přihlásit. Ve smlouvám k pozemku o ní není ani zmínka, jen když jsem se poptával, prý si ji kdysi dávno zbudovali na černo zahrádkáři a natáhli si trubku k sobě do osady.

Já studnu nevyužiju, nepotřebuji ji. Bohužel zahrádkáři na téma studna nic neví, či nechtějí vědět a nikdo se nechce o tomto tématu bavit. Dle mě je prostě tichá šeptanda u zahrádkářů, odkud voda jde a nechtějí na sebe upozorňovat.

Někteří jsou ovšem až agresivní a proto uvažuji, že prostě studnu zruším. Jak na to? Oficiálně je to na hydrogeologa, což jsou peníze. Přemýšlím o uzamčení krycího betonu.

Měl někdo podobný problém?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika