vrstvy materiálu při založení jezírka

host - 55.237 (?) 
17.3.2009 19:34

Dobrý den, můžete vložit pár fotek z budování jezírka a filtrace. Díky Konečný xkonecnyr@seznam.cz

Věra Papcunová - (1) - 136.127 (?), 16.3.2009 21:52

Dobrý den, koupací jezírko velikosti cca 110m2 jsem si budovala s pomocí firem (bagrování, pokládka fólie a geotextilie). Doporučuji abyste si zjistili, jaké je podloží a jestli se na jaře na místě nehromadí povrchová a nestoupá podzemní voda. Na dně jezera určitě nezapomeňte na drenážní vrstvu. Její síla závisí na podloží. Pokud je jílovité, poraďte se raději s odborníkem. Pan Cifera, který mi jezírko navrhoval na to zapomněl a v současné době řeším dodatečnou drenáž, protože mám jezírko každé jaro ve sklepě domu.

Co se týká vrstev, nejdříve položte vrstvu geotextilie, pokud je jezírko menší, může být i starý koberec. Vrstva slouží k vyrovnání ostrých hran kamení, kořenů apod. Na ni přijde fólie a na pobřežní mělké části opět geotextilie zasypaná štěrkem. Pokud ji vynecháte, štěrk a kameny spadnou do hloubky jezírka.   Do štěrku zasadíte vodní a bahenní rostliny. Vrstva je cca 10-20cm vysoká. Hlubokou část ohraničte velkými kameny nebo dřevěnými trámy. Aby geotextilie neodváděla vodu z jezírka, musí se odstřihnout tak, aby nedosahovala výše, než fólie.  

Přeji mnoho zdaru.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025